Web Analytics
scris miercuri, 31.07.2024

David Popovici, refuzat de cei mai buni antrenori. „Ne pare rău, dar nu e ceea ce căutăm noi”

La nici 20 de ani, înotătorul român David Popovici a câştigat medalia de aur la 200 metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris. El a devenit astfel primul campion olimpic al nataţiei masculine din România. Tatăl lui, Mihai, a povestit câteva amănunte despre începuturile fiului său în acest sport.

David Popovici, refuzat de cei mai buni antrenori. „Ne pare rău, dar nu e ceea ce căutăm noi”

 „David nu e un produs al unui program național de înaltă performanță. Avea 10 ani când l-am dus la Aquateam, clubul care a câștigat cele mai multe competiții din București. Două săptămâni mai târziu, ne-am dus să vorbim cu antrenorul: «Totul e în regulă?». «Nu prea», ne-a spus el. «David nu e atent, face glume tot timpul, tot pune întrebări și sare peste exerciții. Ne pare rău, dar nu e ceea ce căutăm noi». David era cel mai indisciplinat din grup. L-au coborât la un nivel inferior. L-am dat pe mâna unui antrenor foarte tânăr, pentru că cei mai buni antrenori l-au respins”, a povestit Mihai Popovici.

Citește și: JO 2024. David Popovici luptă pentru aur în finala de 100 metri liber

Așa a ajuns David să lucreze sub comanda antrenorului Adrian Rădulescu. Alături de care a crescut spectaculos, totul culminând acum cu aurul olimpic pe care l-a cucerit la 200 de metri liber.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...