Web Analytics
scris miercuri, 31.07.2024

Caravana „Redescoperă Oina”, în Argeş

Federația Română de Oină, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, Inspectoratul Școlar Județean Argeș și Școala Gimnazială „George Topârceanu” Mioveni, anunță lansarea proiectului Caravana „Redescoperă Oina”. Această inițiativă își propune să readucă sportul național al României, oina, în mediul școlar din județul Argeș.

Caravana „Redescoperă Oina”, în Argeş

Obiectivele proiectului

Caravana „Redescoperă Oina” urmărește să promoveze oina în rândul profesorilor de educație fizică și sport din 16 localități din județul Argeș. În cadrul proiectului, aceștia vor participa la un curs de inițiere în oină, unde vor învăța regulile și tehnicile necesare pentru a preda acest sport. De asemenea, vor primi materiale sportive, regulamente și ghiduri de tactică și metodică specifice oinei. Un alt obiectiv important al proiectului este popularizarea oinei în rândul elevilor. Vor fi instruiți 128 de elevi, care, prin interacțiunile lor cu alți colegi și prin jocurile practicate în localitățile lor, vor contribui la creșterea rapidă a popularității acestui sport național.

După finalizarea cursului de inițiere, atât profesorii, cât și elevii vor participa la o competiție de oină, numită „Cupa Argeș”. Proiectul Caravana „Redescoperă Oina” își propune să transforme oina într-un sport de masă, similar cu popularitatea de care se bucura la sfârșitul secolului al XIX-lea. Prin instruirea unui număr semnificativ de profesori și elevi, proiectul urmărește să creeze o comunitate activă de practicanți ai oinei, care să promoveze și să susțină sportul la nivel local. Acest proiect este cofinanțat de Consiliul Județean Argeș!
Caravana „Redescoperă Oina” reprezintă un pas important în revigorarea sportului național românesc, cultivându-l în rândul tinerelor generații și asigurându-i o prezență semnificativă în școlile din județul Argeș.
M.S.

Citește și Jocurile Olimpice. Nadia Comăneci a purtat flacăra olimpică alături de Nadal, Serena Williams și Carl Lewis

Citește și Turneul de tenis de câmp COMESAD BCR OPEN începe luni. Meci demonstrativ cu personalități sportive

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...