Web Analytics

Caleidoscop

de | 21.12.2016 12:03 | Actualitate

Execuţia mareşalului Ion Antonescu

La 1 iunie 1946 a fost executat mareşalul Ion Antonescu (născut la 2 iunie 1882 la Piteşti). Între ultimele sale cuvinte: „Doresc neamului românesc să-şi împlinească idealurile pentru care cad eu astăzi”.

Prefectul Nicolae Brânzeu anunţă ministerele de interne şi de război de bombardarea Piteştiului

La 9 noiembrie 1916 prefectul de Argeş, Nicolae Brânzeu anunţă ministerele de interne şi de război de bombardarea oraşului de către aeroplane germane şi reacţia promptă a aeroplanelor româneşti care le-au alungat apoi. Au fost rănite şase persoane şi a fost lovită şi casa unui german.

Ciuma din 1829 din Piteşti

La 11 noiembrie 1829, Divanul Săvârşitor al Valahiei porunceşte celor doi ispravnici de Argeş să ia măsurile ce se impun pentru combaterea ciumei. Zece suspecţi de ciumă din Piteşti fuseseră izolaţi încă de pe 10 octombrie, dintre care 3 muriseră deja.

Colocviul Naţional de Arheologie la Piteşti

1983, mai 12. La Piteşti, Colocviul Naţional de Arheologie pe tema Castrele Romane din Dacia, iniţiator Consiliul Culturii din România, vicepreşedinte Tamara Dobrin.

Este dat în folosinţă Complexul Naţional de Caiac-Canoe de la Budeasa

1984. Este dat în folosinţă Complexul Naţional de Caiac-Canoe de la Budeasa-Bascov, Piteşti, pistă, 1.000 de metri, tribună, 1.000 de locuri, hotel şi restaurant.

(Informaţii selectate din „Piteşti-620,  memento” de Petre Popa. Rubrică realizată de Marius Ionel)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii