Web Analytics
scris miercuri, 31.07.2024

JO 2024. David Popovici luptă pentru aur în finala de 100 metri liber

A doua zi după ce a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber, David Popovici, 19 ani, a concurat în semifinalele probei  de 100 de metri liber, reușind să se califice în finală, care va avea loc azi. David Popovici s-a clasat pe poziția a doua în semifinala sa cu un timp de 47,66 și are al cincilea timp, astfel că va fi în finala de azi, de la ora 23:39.

JO 2024. David Popovici luptă pentru aur în finala de 100 metri liber

David Popovici a înotat de pe culoarul al 5-lea, cel care a dat ultimii 5 campioni olimpici la 100 metri, terminând al doilea, asta deși a întors abia al șaselea. A recuperat pe final, atingând al doilea peretele. Primul a fost Pan Zhanle (47,21).

Citește și: Echipa feminină a României la gimnastică, locul 7 în finala de la Jocurile Olimpice

David Popovici a câștigat, luni seara, medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, la proba de 200 m liber, cu timpul de 1:44:72, după o cursă cu un final dramatic, terminând la doar două sutimi de locul doi. El a fost urmat de britanicul Matthew Richardson (1:44:74) şi de americanul Luke Hobson (1:44:79). Este primul titlu olimpic din cariera lui Popovici, care va împlini 20 de ani la 15 septembrie. Popovici a fost al doilea după prima lungime de bazin, a fost al treilea după 100 de metri, apoi a urcat pe doi la 150 de metri, reuşind să îl devanseze pe britanicul Matthew Richards pe ultimii metri ai cursei. Ultima medalie olimpică a înotului românesc datează din 2004, când Camelia Potec lua aurul la 200 m liber la Atena, iar Răzvan Florea bronzul la 200 m spate. David Popovici a adus a 91-a medalie de aur pentru România în istoria Jocurilor Olimpice.

Citește și: Ce sumă va primi David Popovici pentru aurul olimpic de la Paris

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...