Web Analytics
scris miercuri, 24.07.2024

Profi a pierdut procesul cu Protecția Consumatorului. Ce a decis instanța

După un lung proces, magistrații au a stabilit că supermarketul folosea o practică înșelătoare la raft. „Instanța reține că intenția legiuitorului a fost de a stabili obligația de a comunica lista ingredientelor produselor alimentare şi în sarcina celor care comercializează produsele respective, nu numai în sarcina operatorului economic care fabrică un produs finit sau o componentă a unui produs”, au transmis magistrații.

Profi a pierdut procesul cu Protecția Consumatorului. Ce a decis instanța

Retailerul este obligat să schimbe etichetele de la zahăr, după ce Protecția Consumatorului a demascat „practica înșelătoare”. Chiar dacă, din punct de vedere chimic, comerciantul avea dreptate, judecătorii au ținut cont de gustul diferit al produsului făcut din trestie, în comparație cu cel din sfeclă. Oficial, supermarketurile au obligația de a specifica de unde provine zahărul, dacă nu vor să-și ia amendă. Varianta contestației în instanță nu este o soluție, se pare. 

Citește și: Argeș. Sute de gospodării au rămas fără gaze la Călinești din cauza unei firme

Magazinul din Tomești care a pus zahăr la vânzare fără să specifice de unde provine trebuie să schimbe ambalajele. Aceeași situație este valabilă pentru toate sediile din întreaga țară, unde se găsește neregula. Clienții trebuie să știe exact de unde provine zahărul deoarece există o diferență clară între prețul care poate fi cerut pentru cel din trestie și pentru cel din sfeclă.

Profi a mers în instanță să reclame că inspectorii de la Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului (CFPC) au aplicat o amendă de 50.000 de lei. Suma a fost cerută de la retailer pentru că nu scria pe punga de zahăr cum a fost obținută. Nu li s-a părut un motiv justificabil directorilor, așa că au crezut că magistrații le vor da dreptate. De asemenea, spuneau că instituția poate interveni doar asupra prețului. Inspectorii de la Protecția Consumatorului spuneau că este o practică incorectă, înșelătoare, cea făcută de Profi. După ce mai mulți magistrați au analizat dosarul, au decis să autoritățile locale au câștig de cauză.

Citește și: Scandal. „Fabrica lui Moş Crăciun”, condiţionată de o sponsorizare, la Zilele Municipiului Câmpulung

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...