Web Analytics
scris duminică, 14.07.2024

Carlos Alcaraz îl învinge în al doilea an consecutiv pe Djokovici, la Wimbledon

Spaniolul Carlos Alcaraz, 21 de ani, locul 3 ATP, a câștigat, duminică, pentru al doilea an consecutiv, turneul de grand slam de la Wimbledon, învingându-l în finală pe sârbul Novak Djokovici, 37 de ani, numărul 2 mondial. Cu victoria sa de duminică, Alcaraz a devenit al doilea jucător din Era Open care câștigă primele sale patru finale de Grand Slam.

Carlos Alcaraz îl învinge în al doilea an consecutiv pe Djokovici, la Wimbledon

Anul trecut, Alcaraz a avut nevoie de cinci seturi și 4 ore și 42 de minute pentru a-l învinge pe sârb. Djokovic continuă un sezon dezamăgitor fără niciun titlu și ratează oportunitatea de a doborî recordul de victorii în turneele de Grand Slam, atât la masculin, cât și la feminin. Alcaraz a ajuns la patru trofee de Mare Șlem, o performanță remarcabilă și rarisimă pentru un tenismen de doar 21 de ani.

Citește și: Florin Niță a dat lovitura la arabi. Portarul român va încasa aproape 5.000.000 de euro din salariu

Spania a început cu dreptul o zi de o importanță majoră pentru sportul națiunii. Spaniolul Alcaraz a câștigat trofeul Wimbledon, iar ibericii așteaptă acum o victorie și la fotbal în finala Euro 2024 dintre Spania și Anglia.

La finala de duminică au asistat numeroase staruri, între care s-au numărat Zendaya, Tom Cruise, Julia Roberts si Benedict Cumberbatch. Kate, prințesa de Wales, a fost de asemenea prezentă, înmânându-i trofeul câștigătorului, ea fiind ovationață de public la intrarea în arena. Carlos Alcaraz a obtinut un premiu de 2,7 milioane de lire sterline. Djokovici a obtinut 1,4 milioane de lire sterline.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...