Web Analytics
scris miercuri, 10.07.2024

Ciolacu, după drama de pe Jepii Mici: „Nu va fi dat liber la împușcat urși în România”

Premierul Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 10 iulie, că nu va fi dat „liber la împușcat urși” în România după drama petrecută pe Jepii Mici, acolo unde o tânără a fost omorâtă de un astfel de animal.

Ciolacu, după drama de pe Jepii Mici: „Nu va fi dat liber la împușcat urși în România”

Citește și: Update. Plasatorul de bani falși, arestat la Pitești

Șeful guvernului spune că legea va fi modificată în sesiune extraordinară în Parlament, iar intervențiile în cazul urșilor se vor face „acolo unde este o zonă de pericol”.

Întrebat de jurnaliști în legătură cu propunerea ministrului Mediului ca urșii periculoși să fie împușcați, Marcel Ciolacu a declarat miercuri, 10 iulie: „Nu neapărat împușcați; să facă o selecție acolo unde este o zonă de pericol”.

Premierul a mai arătat că legea care prevede gestionarea urșilor va fi modificată în Parlament: „Am vorbit și cu dl ministru (Mircea Fechet), și cu oameni implicați, mai știutori în domeniu: există o aglomerație în anumite zone, nu mai au mâncare suficientă și de-asta coboară.

Am vorbit și cu dl Simonis, președintele Camerei (Deputaților), pentru că o astfel de modificare nu se poate face decât prin Parlament. După discuțiile cu ministrul Mediului, pornim o inițiativă și, asta este, vom cere o sesiune extraordinară ca să trecem prin Parlament”.

Marcel Ciolacu a făcut însă o precizare: „Este evident că viața omului primează, dar nu va fi dat liber la împușcat urși pe teritoriul României, fiecare cum dorim și când dorim. Vor fi abordate zonele cu risc foarte mare”.

(Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea – preluare digi24.ro)

Citește și: Ministrul Mediului anunță măsurile după moartea fetei ucise în Bucegi: Urşii vor fi eutanasiați sau împușcați

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...