Cu acest titlu provocator a debutat, săptămâna trecută, la Biblioteca Județeană Argeș, Ana Neacșu. Cartea, publicată la Editura „Coresi” și lansată, în premieră absolută, la Târgul „Gaudeamus”, are o istorie simpatică. A fost scrisă noaptea, pe telefonul mobil. Numără 90 de pagini. Ar fi putut fi mai multe, a renunțat, însă, la pasaje întregi, tocmai pentru că, scriind-o pe mobil, a avut senzația că va ieși mult prea stufoasă și, prin urmare, greu de citit.
Anei Neacșu i-a reușit o carte modernă – un pic de dezvoltare personală, alt pic de jurnal de mămică și de familie, mai mulți stropi de amintire și de reculegere, dăruiți tatălui, care o privește astăzi din alt cer, și mamei, rămase acasă, de veghe poveștilor din copilărie și gospodăriei părintești. De-a lungul celor 20 de capitole, Ana nu face altceva decât să se descopere, plină de entuziasm. Să se descopere în fața celor asemenea ei și să afle, ordonându-și emoțiile în fraze, adevăruri noi, care așteptau să fie activate, să-i împrospăteze existența.
Lansarea volumului i-a prilejuit autoarei debutante reîntâlnirea cu profesoara de la Facultatea de Jurnalism, Georgiana Drăghici, și cu alte tinere și superbe femei, mame și soții, preocupate să-și regândească autonomia și farmecul personal.
Denisa Popescu

Admitere la Medicină. Viitorii doctori au intrat la facultate chiar și cu 5,14
Admiterea la Medicină a înregistrat anul acesta cele mai mici medii din ultimii ani, cu note de...
0 Comentarii