Web Analytics
scris sâmbătă, 06.07.2024

Eduard Augustin, cu gândul la Dobrin: „Trebuie să creăm idoli”

Prezent la expoziția deschisă marți, 25 iunie, la Muzeul Sportului Argeșean, prilejuită de împlinirea a 45 de ani de când FC Argeș a cucerit cel de-al doilea titlu de campioană a României, fostul fotbalist Augustin Eduard a vorbit despre acel trecut glorios al echipei din Trivale, prin comparație cu situația de astăzi.

Eduard Augustin, cu gândul la Dobrin: „Trebuie să creăm idoli”

Citește și: Vasile Florescu, despre un episod cu Nicolae Dobrin: „Gicu mi-a cerut un cuţit. «Păi, ce vrei să faci?» – l-am întrebat. «Să tai gipsul ăsta, dă-l dracu’!»”

Eduard și-a amintit că, la unele meciuri din acele vremuri, în tribunele stadionului din Pitești „nu aveai loc nici lângă gard. Copil fiind, abia îmi făceam loc… Mă uitam și-l vedeam pe Dobrin!

Cu amintirile încă vii legate de „nea Gică” (legendarul Nicolae Dobrin) și de Balaci („marele Blond” al Băniei), Eduard a spus că avem nevoie de idoli: „Trebuie să creăm idoli. Dumnezeu a făcut să se nască aici mari jucători. (…) Dacă nu ai trecut, nu ai viitor. Dacă acești oameni nu-și dădeau atunci sufletul pe teren, acest brand (FC Argeș) nu exista în ziua de azi”.

Eduard Augustin a vorbit apoi de câștigurile din fotbal: „Înainte, dacă nu câștigai, mureai de foame. Acum, pierzi, câștigi, îți iei salariul… Problema e că primim bani, dar ce îi dăm publicului?!

Fostul fotbalist a fost aplaudat de întreaga asistență de la Muzeul Sportului, printre cei prezenți la eveniment fiind – vă reamintim – Gica Dobrin, soția regretatului Nicolae Dobrin, alături de veteranul Vasile Florescu, de Vasile Stan, Gheorghe Cristian, Andrei Speriatu, Mihai Zamfir, Viorel Moiceanu, Gheorghe Chivescu, Răzvan Tunaru etc, dar și de organizatorii Cornel Popescu, managerul Muzeului Județean, și Sevastian Tudor, istoric și autor a cinci cărți-document despre FC Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...