Web Analytics
scris joi, 13.06.2024

Tudor Pendiuc iese din închisoare

Decizie în cazul fostului primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. Astăzi, Judecătoria Pitești a admis propunerea de liberare condiționată.

Tudor Pendiuc iese din închisoare

„Admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni privind pe condamnatul PT, CNP …, fiul lui …, în prezent deținut la Penitenciarul Mioveni. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 374/2023 din 05.05.2023 emis de Tribunalul București, Secția I Penală în baza sentinţei penale nr. 143 din 12.02.2020 pronunțată de Tribunalul București, Secția I Penală, astfel cum a fost modificată prin decizia penală nr. 927/A din data de 05.05.2023, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secția I Penală, dacă nu este arestat în altă cauză. Atrage atenţia condamnatului asupra dispoziţiilor art. 61 C. pen. din 1969. În temeiul art. 275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 275 alin. (6) C. pr. pen. onorariul parțial al apărătorului din oficiu în cuantum de 170 de lei se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea copiei de pe minută”, se arată pe portalul instanței.

Citește și Pendiuc, încă două săptămâni în detenție în așteptarea pronunțării

Vă reamintim că fostul edil se află în detenție după ce, la începutul lunii mai 2023, Curtea de Apel București a decis condamnarea lui la patru ani de închisoare cu executare în dosarul „Publitrans”. Tudor Pendiuc a fost obligat, împreună cu alte persoane, și la plata unui prejudiciu de peste 23 de milioane de lei.

Pendiuc are vârsta de peste 60 de ani, el împlinind 70 de ani în luna august, și a însumat fracţiunea corespunzătoare din pedeapsă pentru a putea beneficia de liberarea condiţionată.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită