Web Analytics
scris joi, 13.06.2024

Câmpulungul are pasarelă pictată

Fără nicio legătură cu campania electorală care, totuși, a oferit câmpulungenilor mai multă distracție decât de obicei, plictisul din Câmpulung fiind înlăturat îndeosebi prin agitația și manifestările cu tentă politică, un proiect inedit a oferit cetățenilor ocazia să își admire pasarela pietonală care trece peste râul Târgului în zona fostei autogări.

Câmpulungul are pasarelă pictată

Lena Ciobanu, o tânără artistă din Craiova, a acoperit o parte din asfaltul podului cu o lucrare inclusă într-un proiect denumit Accelerator Câmpulung, cu rezultat concretizat în expoziția ”Mapping the City from the Outside”. Ceea ce inițial le-a părut câmpulungenilor a fi un simplu desen pe asfalt s-a transformat într-o atracție. Nedumeriți sau entuziasmați, oamenii au realizat faptul că un loc banal, de trecere cotidiană, poate deveni un spațiu de amuzament și chiar reflecție. Iar unii dintre ei chiar s-au implicat în realizarea desenelor.
Artist multimedia, Lena Ciobanu ne-a declarat că a vrut să îi facă pe oameni să iasă din gândurile zilelor de acum și să vadă mediul care îi înconjoară, realizând pe pasarelă un mural cu expunerea unor urme de animale, umbre și trunchiuri de arbori, un șarpe ce încolăcește podul și revărsare de apă pe deasupra râului.
C.I.B.

Citește și Europa se pregătește de război. În unele țări se reintroduce serviciul militar obligatoriu

Citește și Deca: Elevii români au obţinut medalii de aur, de argint şi o menţiune de onoare la Olimpiada Asiatică de Fizică

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...