Web Analytics
scris joi, 13.06.2024

30 de ani de „Jurnal de Argeş”. Şi-mi place să cred!…

Cum să încep altfel aceste rânduri decât cu o urare de bună și lungă viață colegilor de la „Jurnalul de Argeș” care aniversează anul acesta 30 de ani de activitate redacțională. Îmi place să cred că știu ce spun când apreciez că n-a fost deloc ușor să faci presă în anii ăștia, nici pentru cei de la „Jurnalul de Argeș”, când nicio valoare nu mai este sigură, când ne ștergem mai toți pe picioare cu principiile, când…

30 de ani de „Jurnal de Argeş”. Şi-mi place să cred!…

Și-mi mai place să cred că și unii, și alții ne-am străduit, în tot ce am făcut, să răspundem cu onestitate profesională la cele cinci sau șase întrebări jurnalistice esențiale: cine, ce, unde, când, cum și de ce. Ne amăgim dacă noi credem că lumea din jurul nostru, cititorii nu ne judecă după profilul nostru moral și profesional. Or, dacă tot vorbim azi de „Jurnalul”, păi, acesta, cum și declară, chiar „face echipă cu cititorii”! Se bate pentru ei, cu riscul de a-i pierde pe unii, se bate pentru adevăr și câștigă alții, se bate cu toți redactorii pentru a-și face fiecare, cu onestitate profesională, meseria. Și pentru asta – eu unul, un fel de „ultim mohican” pe meterezele meseriei la un jurnal tipărit – chiar îi prețuiesc și-i admir.

Gabi Grigore a învățat meserie la un prestigios altădată cotidian național și o execută ca atare, Cristi Vasile vâslește vârtos cu vânt din pupa, iar Gabriel Lixandru trage apăsat la rame cu colegii talentați pe care i-a aflat aici. Pe toți îi admir că-și fac onest și harnic meseria și le doresc mulți ani! Și, vorba lui Radu Cosașu, ”Moarte ideilor prost exprimate!” Pe hârtie, că-n aer nu se pune, merge și așa.
Mihai GOLESCU, director „Argeşul”

Citește și 30 de ani de „Jurnal de Argeş”! „Felicitări redacţiei şi tuturor celor care de-a lungul timpului au onorat profesia de gazetar!”

Citește și 30 de ani de „Jurnal de Argeş”. „Felicit, cu ocazia împlinirii acestui stagiu de deplină maturitate jurnalistică, pe toţi redactorii «Jurnalului de Argeş»!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...