Web Analytics
scris vineri, 07.06.2024

Fondurile europene de 500 milioane lei atrase de Câmpulung sunt povești. Un expert a luat la puricat toate proiectele

La emisiunea lui Adi Popa de la Muscel TV expertul în atragerea fondurilor europene Marian Dobrilă a desființat propaganda primăriței Câmpulungului despre fondurile europene.

Fondurile europene de 500 milioane lei atrase de Câmpulung sunt povești. Un expert a luat la puricat toate proiectele


Expertul Marian Dobrilă a luat la puricat toate proiectele cu care se mândrește Lasconi pe site-ul primăriei și a verificat în paralel pe site-urile ministerelor. Și ce a aflat?!

O parte dintre cele 50 de proiecte finanțate din fonduri europene anunțate pe primăriei sunt în realitate respinse, trecute pe liste de rezervă șamd.

De exemplu:
Proiectul pentru “Centrul de vârstnici” este respins.
Proiectul “Dotarea Câmpulungului cu insule ecologice digitalizate” apare pe site-ul Autorității de Management a proiectului ca fiind un proiect respins.
“Extindere canalizare și rețea de alinentare cu apă a Municipiului Câmpulung” apare la minister ca fiind pe o listă de rezervă care până la urmă nu a mai fost finanțată.
“Reabilitare și dotare a Spitalului Municipal din Câmpulung în vederea reducerii riscului de Infecții nozocomiale”. Apare pe lista Ministerului Sănătății ca fiind proiect nefinanțat;
“Reabilitarea energetică a Liceului cu program sportiv” pe site-ul Autorității de Management nici măcar nu apare ca proiect depus!

Pe site-ul Primăriei Câmpulung apar circa 35 de proiecte ca fiind în implementate și care majoritatea ar trebui terminate până în 2024 și 2025. Nu a mai rămas timp să fie terminate.Doar achizițiile publice, licitațiile, durează între 3-12 luni și urmează apoi realizarea efectivă, construcția.

Cei câțiva oameni din Primărie ar trebui să facă și caiete de sarcini si licitații și răspunsuri la contestații, raportări, litigii cu furnizorii etc si nu au această capacitate. Banii vor fi pierduți.
De exemplu, în anul 2023 au fost bugetate 49 milioane lei, bani din fonduri europene care urmau să fie absorbite, dar execuția bugetară a fost doar de 12%! Aceasta este diferența dintre închipuire si realitate, a punctat expertul în fonduri europene.

Pe lângă proiectele din fonduri europene, Lasconi a ratat și proiecte din alte surse de finanțare cum ar fi Ministelul Dezvoltării, de exemplu creșa de pe lângă Liceul Pedagogic, pe care a lansat-o de vreo trei ori. Lasconi a mai blocat și proiecte primite la cheie de la administrația precedentă, cum ar fi conducta de aducțiune a apei în Câmpulung. Au fost ratați banii din PNNR.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...