Web Analytics
scris miercuri, 09.11.2016

Doctoriţa Motoc a pus în cârca a două angajate toate nelegiuirile de la clinica pe care ea o administra

Interogată marţi, 8 noiembrie, la Tribunalul Specializat Argeş, Mioara Motoc nu şi-a asumat nicio vină din cele invocate de administratorul judiciar în vederea atragererii răspunderii pentru intrarea în insolvenţă a Clinicii Andreea Motoc, arătând cu degetul spre contabila şi recepţionera clinicii.
La interogatoriul solicitat de administratorul judiciar Aktiv Lex, Mioara Motoc a fost întrebată care era procentul mediu al discounturilor cu care achiziţiona mărfurile (medicamentele) valorificate de către societate. N-a putut da un nivel mediu, dar a precizat că procentul era în funcţie de cantitate şi de modul în care se făcea plata, explicând însă că ea discuta cu furnizorul principal, dar că, mai departe, se ocupa contabila, care, în execuţie, „uneori o delega pe recepţioneră”. A recunoscut că discounturile acordate de societate erau cuprinse între 50% şi 90%, dar a afirmat în faţa instanţei că acestea erau stabilite de contabilă şi că tocmai de aceea ar fi şi apărut conflictul cu respectiva angajată, căreia, personal, i-ar fi cerut să plece din firmă. Una dintre întebările cheie ale interogatoriului s-a referit la „raţiunea pentru care aţi achiziţionat mărfuri cu discounturi mici pe care, ulterior, le-aţi revândut cu discounturi mai mari”. Trebuie spus că în industria farma, termenele de plată sunt foarte mari, iar administratorul judiciar a suspectat că s-a apelat la această strategie pentru obţinerea de lichidităţi, fiindcă la discount-uri mai mari, firmele cumpărătoare plăteau banii pe loc. Achiziţionarea unor produse la preţuri foarte mari şi vânzarea lor la preţuri mici a generat pentru debitoare pierderi uriaşe, pe care administratorul judiciar i le impută Mioarei Motoc. Revenind la întrebarea din interogatoriu, Mioara Motoc dă vina tot pe contabilă, arătând că nu ar fi fost de acord cu aceste discounturi: „de aceea am dat-o afară pe contabilă”.

Doctoriţa Motoc a pus în cârca  a două angajate toate nelegiuirile  de la clinica pe care ea o administra

Mărfuri de peste 2 milioane lei s-au evaporat

Cu privire la plăţile efectuate, Mioara Motoc a declarat în faţa judecătorului că cea care făcea ordinele de plată era contabila, pe care o acuză că i-ar fi falsificat în câteva rânduri semnătura. Mioara Motoc a mai susţinut că niciodată nu a ridicat sume de bani din casieria şi conturile societăţii, iar când instanţa a dat citire întrebării referitoare la raportul de inspecţie fiscală întocmit în luna iunie 2016, în care s-a constatat că „aţi ridicat în mod nejustificat, suma totală de 2.500.000 (n.red. – lei), în anul 2014”, Mioara Motoc a exclamat: „E aberant!”
Tot marţi, Mioara Motoc a declarat în faţa judecătorului că nu ştie unde sunt stocurile de mărfuri  de peste 2 milioane de lei (conform balanţei din martie 2016) care n-au fost identificate nici până la această dată invocând: „niciodată nu am făcut inventarul. Se făcea de contabilă şi angajaţii din farmacie”.
Nici referitor la contractele cu maşinille de lux care au păgubit serios societatea comercială, Mioara Motoc nu şi-a asumat vreo vină la interogatoriu. La întrebarea „Recunoaşteţi faptul că aţi încheiat în numele societăţii un contract de novaţie (cu titlu gratuit) prin care debitoarea a cedat leasingul către fiica dvs., deşi conform graficului de rambursare mai era doar o rată de achitat?”, Mioara Motoc a explicat că… firma de leasing a fost cea care a făcut contractul de novaţie şi că fiica sa a plătit ultimele 4 rate. De precizat că în urma încheierii acestui contract, patrimoniul debitoarei a suferit un prejudiciu, fiindcă practic a pierdut întreaga contravaloare a ratelor achitate până la momentul încheierii novaţiei.

Cum a justificat faptul că și-a vândut singură un Audi Q7 la un preţ derizoriu

Interogatoriul a încercat să elucideze şi aspectele prin care debitoarea, prin administratorul statutar Motoc Mioara a valorificat un autoturism marca Audi Q7, către aceeaşi Motoc Mioara, cu suma de 11.780,00 lei, sumă apreciată de administratorul judiciar că fiind derizorie, având în vedere faptul că autoturismul a fost evaluat în luna mai 2016 (în vederea valorificării în cadrul procedurii de executare silită, efectuată de BEJ Radu Marius) la valoarea de 108.068,13 lei.  Mioara Motoc a arătat din nou cu degetul spre contabilă: „la inventariere, contabila a spus că maşina are 9 ani, s-a amortizat şi trebuie scoasă din societate. De aceea s-a făcut achiziţia şi această factură”, a  răspuns Mioara Motoc. N-a putut să explice diferenţa dintre suma la care a cumpărat maşina de la firma la care era administrator şi suma de aproape 10 ori mai mare la care autoturismul a fost evaluat de expert: „Nu pot explica, nu sunt evaluator”.
Isabela Moiceanu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Averi pierdute la Câmpulung

Cei din administrația câmpulungeană au anticipat decizia recentă a Curții Constituționale a României conform căreia declarațiile de avere nu trebuie...

Începe distracţia în Câmpulung

Deși nu a avut parte de manifestările încadrate în Festivalul Internațional de Folclor ”Carpați”, municipiul Câmpulung nu va fi lipsit de agitație...

Transfer de la Mioarele la Câmpulung

Pe lângă multiple abandonuri, în administrația locală din Câmpulung se mai fac și ceva angajări, dar și transferuri. Nu ies acestea întotdeauna,...