Web Analytics
scris miercuri, 05.06.2024

Ion Mînzînă: „Argeșul – singurul județ din Regiunea Sud-Muntenia care a reușit să închidă toate proiectele pe fonduri europene”

Argeșul este singurul județ din Regiunea Sud-Muntenia care a reușit performanța să închidă toate proiectele pe fonduri europene accesate în Programul Operațional Regional 2014-2020”.

Ion Mînzînă: „Argeșul – singurul județ din Regiunea Sud-Muntenia care a reușit să închidă toate proiectele pe fonduri europene”

Acest mesaj a fost transmis de președintele Ion Mînzînă în deschiderea conferinței de presă organizate miercuri, 5 iunie, la Consiliul Județean Argeș, alături de vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, de administratorul public al județului, Marius Cristian Puiu, și de echipa Direcției Strategii Sinteze Proiecte cu Finanțare Internațională, care gestionează implementarea proiectelor pe fonduri europene.

Citește și: Consiliul Județean Argeș prin Muzeul Golești, omagiu adus Goleștilor -promotori ai Școlii românești

În perioada 2020-2024, Consiliul Județean Argeș a implementat 22 de proiecte pe fonduri UE, cu o valoare totală de 513.730.565,44 lei. Astfel:

  • drumuri județene: 3 proiecte (216.384.812,68 lei) – 2 drumuri județene modernizate/asfaltate: DJ 503 (42 km) și DJ 504 (26 km), la care se adaugă proiectul privind întocmirea documentației tehnico-economice pentru DJ 679 (48 km);
  • extindere, modernizare și dotare spitale (13 proiecte) – 185.609.112,34 lei. Toate spitalele din subordinea Consiliului Județean Argeș au beneficiat de investiții prin proiecte pe fonduri europene, inclusiv cele două spitale mari, cu adresabilitate regională – Spitalul Județean de Urgență Pitești și Spitalul de Pediatrie Pitești – unde s-au făcut investiții în extinderea, modernizarea și dotarea ambulatoriilor integrate și a spațiilor de urgență;
  • restaurare monumente: 3 proiecte – 66.661.375, 53 lei: la Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”, la Muzeul Județean Argeș, plus conservarea și consolidarea Cetății Poenari;
  • creșterea eficienței energetice a Palatului Administrativ – 41.528.905,03 lei;
  • creșterea capacității administrative a CJ Argeș (2 proiecte) – 3.546.359,83 lei.

În toată această perioadă a fost o luptă imensă cu timpul ca să ducem la finalizare aceste proiecte. Mulțumirile mele se adresează și colegilor din Direcția de Strategii care au depus eforturi foarte mari în toată această perioadă pentru a duce proiectele la bun sfârșit în termenul pe care noi ni l-am propus.

În perioada următoare avem, de asemenea, o mulțime de proiecte. Unele dintre ele au fost deja depuse, iar altele așteaptă să fie depuse. Suntem în colaborare cu mai multe instituții, cu spitalele care se află în subordinea noastră, UAT-urile care beneficiază de microbuze prin diferite programe. Noi suntem partenerii lor și contribuim la dezvoltarea și a sistemului de sănătate și a sistemului de învățământ din județul Argeș” – a spus și Marius Nicolaescu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită