Web Analytics
scris miercuri, 29.05.2024

Bolnavi şi… bolnavi. O „peştoaică” şi un „peştoi”

Chiar dacă nu aș avea disponibilitatea de a sta de vorbă îndelung cu fiecare pacient care-mi intră în cabinet, ei își spun oricum poveștile de viață, de cele mai multe ori pline de necazuri și neîmpliniri.

Bolnavi şi… bolnavi. O „peştoaică” şi un „peştoi”

„Eu sunt o femeie simplă de la țară, cu pensie mică și coaptă de fel și fel de boli. O familie mi-a oferit să mă angajez la ei, la oraș, ca să le gătesc și să le fac curățenia în casă. Mi s-a părut mie că era cam ciudați și, cu rândul, plecau în alte țări. Când am aflat că ea era peștoaică și el peștoi, m-a luat groaza și m-am lipsit de serviciu’ ăsta.”
„Am 79 de ani și am născut două fete și doi băieți. După aia m-am trezit cu varice groase, de parcă am șerpi pe sub piele. Mi-a zis medicu’ de familie să pun varză crudă pisată cu ciocanu’ și să las pansamentu’ ăsta o noapte. Am suportat puțin, că mă durea ghioldurile și gâlcile astea de varică la picioare.”
„Vă spun io, că sunt om bătrân de 81 de ani: țara asta e dusă pe copcă. Toți vrea să fie cât mai bogați. S-a împuținat lumea de la sate: bătrânii mor pe capete, iar tinerii pleacă unde văd cu ochii. Primaru’ nostru, care a fost de mai multe ori, chiar de nu-l mai vrea lumea, el nu se lasă. Cred că bagă la alegeri și viii și morții.”

Spre sfârșitul orelor de program și-a făcut apariția un scandalagiu care ne-a spus: „Pe mine nu mă interesează. Poate nu mai aveți locuri, dar sunteți obligat să mă consultați, că și din banii mei sunteți plătit ca medic. Apoi, dacă mor în seara asta, mâine cine mă mai consultă?” După ce m-am convins că nu era vorba de o urgență, a rămas cum am zis noi. A refuzat să fie programat și a plecat, amenințându-ne că ne va reclama.
„M-a pus dracu’ și la 75 de ani m-am dus și eu la coafor să mă vopsesc, că venea Paștele. Dom’le, n-ar fi nimic că m-a costat două milioane, dar mă scarpin în cap de parcă aș avea râie.”
Dr. Viorel Pătraşcu

Citește și Bolnavi şi… bolnavi. „România se poate vindeca prin educaţie”. Poveşti!

Citește și Bolnavi şi… bolnavi. Viaţa ca o loterie

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită