Web Analytics
scris miercuri, 13.07.2016

Rechizitoriu. Pedofilul din Găvana şi Prundu îşi punea victimele să îi arate chiloţeii, după care se freca de ele

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești l-au trimis la începutul acestei luni în judecată pe pedofilul Constantin Vasile, cel care în ultimii patru ani a molestat sau agresat sexual opt fetițe cu vârste între 6 și 12 ani. Pedofilul mai fusese condamnat în 2012 pentru molestarea a șase fetițe, însă a ieșit din închisoare după doar 12 luni și s-a apucat de vechile obiceiuri. Poate că de data aceasta, având în vedere gravitatea faptelor și recidiva postcondamnatorie, magistrații argeșeni vor da o pedeapsă mult mai dură.

Rechizitoriu. Pedofilul din Găvana  şi Prundu îşi punea victimele să îi arate chiloţeii, după care se freca de ele

A încercat să abuzeze sexual o fetiță de doar 6 ani

Pe 8 iunie a.c., Poliția Pitești a fost sesizată de Ș.I. că în urmă cu o zi, fiica sa în vârstă de doar 6 ani a fost acostată și condusă în scara blocului de un bărbat necunoscut, „acesta efectuând asupra minorei acte de natură sexuală”.
Concret, după cum spun procurorii, pe 7 iunie Vasile Constantin a dus-o pe minoră în scara unui bloc de pe strada Henri Coandă. Acolo, acesta „i-a solicitat fetiței să îi arate lenjeria intimă, iar apoi a efectuat asupra acesteia acte de natură sexuală, respectiv mișcări specifice unui raport sexual. După comiterea faptei, inculpatul a revenit în zona blocului unde a comis fapta, însă deoarece a fost recunoscut de persoana vătămată și indicat membrilor familiei, a fugit”.

Minoră salvată de intervenția unei vecine

Pe 9 iunie, la doar două zile după prima molestare, Vasile Constantin a comis-o din nou. A urmărit-o pe minora B.A. (8 ani), după ce aceasta a intrat pe scara blocului unde locuiau bunicii ei din Pitești (pe strada Stejarului), și a acostat-o, tot cu intenția de a o molesta sexual. Din fericire, acțiunea lui Constantin a fost întreruptă de intervenția unei vecine – Floarea Coțofană, care a coborât pe scara blocului și l-a întrebat pe pedofil ce caută acolo. Speriat, acesta a fugit.
Audiat, pedofilul Vasile Constantin a negat faptele comise. Însă probele împotriva sa sunt cât se poate de clare. Patru martori au confirmat prezența sa la blocurile unde a molestat cele două fetițe. Iar imaginile camerelor de supraveghere de la un magazin arată cum pe 7 iunie Vasile Constantin o pândește și o urmărește pe fetița de 6 ani pe care ulterior a molestat-o.
Impresionantă și emoționantă este mărturia fetiței de 6 ani dată în fața procurorilor. După cum scrie în rechizitoriu, aceasta „a declarat că Vasile Constantin a strâns-o în brațe puternic, după care a întrebat-o ce fel de chiloței poartă. În continuare, Vasile Constantin i-a lăsat în jos pantalonii persoanei vătămate, după care a început să își frece organul sexual, fără a se dezbrăca, de corpul persoanei vătămate”.
Un rol crucial în prinderea pedofilului l-a avut comisarul Florin Stan, cel care după ce prima plângere a fost înregistrată la Poliție, a făcut repede conexiunea cu bărbatul pe care îl arestase în 2012 tot pentru molestarea sexuală a unor minore. Una și aceeași persoană.
Denis Grigorescu

Distribuie!

0 Comentarii