Dr. Mihaela Bilic explică motivele pentru care nu trebuie să consumăm brânză vegetală. Pe lângă faptul că, din punct de vedere nutrițional,nu aduce beneficii, declanșează anumite boli. Într-o postare pe pagina sa de socializare, nutriționistul spune de ce trebuie să ne ferim cât putem de un astfel de preparat nociv.
Citește și: Scandal la spitalul Sfântul Pantelimon: Aparatură stricată, asistenți angajați fără concurs
„Ați gustat vreodată brânza vegetală, făcută fără lapte? Pentru cei care doresc să elimine din dietă produsele de origine animală sau pentru cei cu intoleranță la lactoză, industria alimentară a creat produse lactate în varianta vegetală. Problema? Brânza vegetală nu este mai sănătoasă nici pentru siluetă, nici pentru sistemul cardiovascular. Și nu are valoarea nutritivă a brânzei clasice. Brânza făcută fără lapte este mai degrabă o pastă de amidon a cărui gust și textură sunt îmbunătățite cu grăsimi vegetale. Spre deosebire de brânza clasică care conține doar proteine și grăsimi animale, în brânza vegetală avem carbohidrații și uleiurile ca ingrediente principale. Asta înseamnă că are un indice glicemic crescut și crește riscul de obezitate și diabet de tip 2. În plus, grăsimea de cocos și de palmier sunt bogate în acizi grași saturați care favorizează tromboza și bolile cardiovasculare. Brânza vegetală este un produs ultra transformat și plin de aditivi, ca să fie obținute structura, culoarea și gustul de brânză adevărată”, arată medicul.
Medicul atrage atenția în postarea sa că, de multe ori, brânza vegetală conține mai multă grăsime și calorii decât brânza clasică: uleiul are 100% grăsime, în timp ce untul are doar 80%.
0 Comentarii