Web Analytics
scris miercuri, 27.03.2024

Argeș. Proprietarii a 5.441 de imobile din Dâmbovicioara vor primi noile cărți funciare

Proprietarii a peste 5.400 de imobile din comuna argeșeană Dâmbovicioara vor primi în perioada următoare noile cărți funciare. Documentele sunt eliberate, gratuit pentru cetățeni, prin Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF), susținut de Guvern. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene.

Argeș. Proprietarii a 5.441 de imobile din Dâmbovicioara vor primi noile cărți funciare

Citește și: Notarul Ionel Didea – pe lista primarului Gentea pentru Consiliul Local

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Argeș a predat Primăriei Dâmbovicioara noile cărți funciare ale celor 5.441 de imobile – după cum se arată într-un comunicat de presă al acestei instituții.

Conform sursei citate, la Dâmbovicioara, lucrările de cadastru general au început în anul 2021 și au vizat o suprafață totală de 5.283 de hectare.

În prezent, din totalul de 102 UAT-uri din județul Argeș sunt cadastrate 100% nouă UAT-uri (Albota, Lunca Corbului, Ungheni, Miroși, Căldăraru, Izvoru, Recea, Sălătrucu, Rucăr, Dâmbovicioara). În restul UAT-urilor se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivelul întregii localități, cât și pe sectoare cadastrale.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri și clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene și din bugetul local al primăriilor.

Până în decembrie 2023, ANCPI a fost beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, inclus în Axa prioritară 11 din POR 2014-2020. Proiectul a completat obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României.

Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat. Realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților cu fonduri europene va continua, deoarece proiectul a fost etapizat, potrivit Legii nr. 338/2023, fiind inclus în Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (PCIDIF) 2021-2027 – se mai arată în comunicatul de presă.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe site-ul [0]=AT1Eg9ZpR0tgEJhHw4mEMHDcWWInkMldd5EY-O8kcXZ-UAYzr0i3DKSug2Yw0vFt1Lnvkatl_QQBRzW_BqZIyMm5udRQOXltgAKBPivF4SHQFNSMEo1aSYFc6oKrvFPImMBSdummldZC3aYY4yCLIWSIFuwMjArCtkftz5iaKZrKog8AUA" rel="noreferrer noopener" target="_blank">www.ancpi.ro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

A murit Gabriel Cotabiță

Muzicianul Gabrieal Cotabiță (69 de ani) a murit, transmite Antena 3. Apropiații susțin că în urmă...

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită