Omul de afaceri Daniel Ştefănescu, patronul uneia dintre cele mai importante firme importatoare de telefoane şi tablete din România, va fi anchetat sub control judiciar. Decizia a fost luată de judecătorii de la Curtea de Apel Ploiești. Cel mai mare importator de telefoane din țară a intrat în vizorul anchetatorilor și este cercetat pentru că a păcălit zeci de oameni. Afaceristul, care se află în top 300 de milionari din România, este acuzat de înșelăciune.
Citește și: Prins la volan fără permis şi cu o alcoolemie de 2.97 g/l. Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile
Omul de afaceri Daniel Ştefănescu, fondatorul Gersim Impex, a fost plasat sub control judiciar în dosarul de înşelăciune în domeniul imobiliar care vizează complexurile de locuinţe White Tower şi City Gate din Ploieşti, decizia instanţei nefiind definitivă. Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii de la Curtea de Apel Ploieşti au respins, vineri, propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti de arestare preventivă a lui Daniel Ştefănescu, dispunând plasarea lui sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Aceeaşi măsură a fost dispusă şi în cazul altui inculpat – Costea Corneliu Claudiu. De asemenea, instanţa a respins propunerea de arestare preventivă a inculpatului Alexandru-Bogdan Grigorescu, dispunând punerea acestuia în libertate.
Citește și: Minor în vârstă de 17 ani agresat într-un club din Pitești
Prejudiciul în acest dosar depășește un milion de euro, bani pe care zeci de clienți i-ar fi dat în schimbul unor promisiuni de vânzare a apartamentelor. Oamenii s-au trezit, însă, că locuințele au fost vândute și altor persoane. „S-a reţinut că, în perioada 2022 – 2023, inculpaţii au ajutat un dezvoltator imobiliar din Ploieşti să îşi ascundă o parte din patrimoniu, atât înainte de intrarea, cât şi după intrarea în insolvenţă, prin diferite acte efectuate (de exemplu au preluat părţi sociale ale societăţii pentru suma de 100 lei, în condiţiile în care un singur bun din activul societăţii valora 3.000.000 euro, sau au mărit, în mod fictiv, datoriile pe care le avea firma faţă de unele persoane). Toate aceste acte au dus la menţinerea în eroare a persoanelor vătămate cu care dezvoltatorul imobiliar încheiase promisiuni de vânzare-cumpărare în White Tower şi City Gate, cu reprezentarea ideii că în viitor vor deveni proprietarii imobilelor, creându-le falsa impresie că dezvoltatorul imobiliar are fonduri suficiente pentru a finaliza construcţiile, deşi singura consecinţă urmărită a fost imposibilitatea executării silite, deci a acoperirii prejudiciilor cauze, în sumă totală de aproximativ 2.000.000 euro”, arată procurorii.
0 Comentarii