Web Analytics
scris marți, 20.02.2024

Reacția Rusiei după ce pilotul-dezertor a fost găsit mort în Spania: Era un „cadavru moral”

Pilotul rus Maxim Kuzminov, care în august 2023 a dezertat cu un elicopter Mi-8 AMTSh, o variantă modernizată a modelului original care este folosită de trupele aeropurtate ruse pentru operațiuni de asalt aerian, a fost găsit mort în Spania, scrie BBC, citând presa spaniolă.

Reacția Rusiei după ce pilotul-dezertor a fost găsit mort în Spania: Era un „cadavru moral”

Citește și: A murit Vasile Dîba, primul campion olimpic al kaiacului românesc


Serghei Narîșkin, șeful serviciului de informații externe al Rusiei, a devenit marți primul oficial de rang înalt de la Moscova care a comentat moartea pilotului rus care a dezertat cu elicopterul său Mi-8 „Terminator” în Ucraina, afirmând că militarul era un „cadavru moral”, potrivit Reuters.
O anchetă este în desfășurare, iar agențiile spaniole de aplicare a legii nu au confirmat încă public identitatea bărbatului găsit mort. Cu toate acestea, decesul lui Maxim Kuzminov a fost confirmat pentru BBC de către Serviciul de informații al armatei ucrainene (GUR), care nu a dat însă detalii.

Citește și: Nicolae Ciucă a anunțat că românii din Spania pot avea dublă cetățenie, din acest an


„A decis să se mute în Spania, în loc să fie aici. Din câte știm, a fost găsit împușcat”, a transmis și Ukraîinska Pravda, citând o sură din GRU, Directoratul Principal de Informații de la Kiev. Întrebat marți despre acest subiect, Serghei Narîșkin a declarat că „în Rusia se obișnuiește fie să vorbești morții de bine, fie deloc”. Însă el a adăugat apoi despre Kuzminov că „acest trădător și criminal a devenit un cadavru moral chiar în momentul în care și-a plănuit crima sa murdară și îngrozitoare”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...