Web Analytics

Liviu Ţâroiu, candidat PSD la Primăria Câmpulung: „Cu disponibilitate şi bani europeni se pot face multe pentru câmpulungeni”

de | 12.05.2016 15:03 | Politica si Administratie

# Domnule Ţâroiu, aţi intrat în lupta electorală la Câmpulung. Ce vă recomandă pentru candidatura la funcţia de primar?
– Experienţa de viaţă şi de muncă cu oamenii, în întreprinderi de stat şi firme private, căpătată timp de peste treizeci de ani în funcţii de conducere, inclusiv în administraţie.
# Aţi condus o perioadă Primăria ca viceprimar şi primar interimar. Care ar fi cele mai importante realizări?
– Sunt realizări de menţionat în legătură cu atribuţiile pe care le-am avut în administraţie, cele legate de infrastructură şi urbanism. Aici pot face referire la modernizarea şi asfaltarea a peste cincizeci de străzi din municipiul Câmpulung, realizarea de locuri noi de parcare în Vişoi şi Grui şi reabilitarea celor existente, amenajarea de spaţii verzi şi locuri de joacă în toate cartierele, începerea proiectului pentru sursa de apă de rezervă a municipiului şi demararea lucrărilor la noul adăpost pentru câinii fără stăpân.
# Timp de mai mult de un an, municipiul Câmpulung a avut o conducere administrativă interimară. Cum a afectat acest lucru activitatea şi proiectele derulate şi care trebuie să fie primele măsuri care să fie luate de către noul primar ales?
– Au fost ceva probleme, în condiţiile în care Consiliul Local nu m-a susţinut în reluarea rapidă a proiectelor întrerupte de constructori, în mod special a celui de reabilitare care include parcurile centrale, fapt provocator de deranj pentru cetăţeni.

„Vreau să dăm o nouă faţă localităţii, prin reabilitarea faţadelor clădirilor din centrul istoric”

# Care sunt priorităţile actuale ale localităţii?
– O măsură imediată trebuie luată chiar în privinţa parcurilor prin finalizarea cât mai rapidă a lucrărilor la acestea. Dar pot spune că sunt foarte multe lucruri importante pentru Câmpulung care trebuie să fie avute în vedere de conducerea localităţii…
# Ce proiecte aveți dacă veți fi ales primar?
– Intenţionez ca, după finalizarea lucrărilor la cele două parcuri, să găsesc o nouă soluţie de finanţare pentru întreg proiectul de reabilitare şi extinderea acestuia până la Mânăstirea „Negru Vodă”. Trebuie să fie realizată noua sursă de alimentare cu apă, am în vedere extinderea reţelei de gaze în zona de sud a municipiului, a reţelei de canalizare, pe Grui, şi a reţelei de apă în Valea Bărbuşii. Mi-am propus şi anunţ pe această cale cetăţenii Câmpulungului că voi continua activitatea de modernizare a străzilor din municipiu, vreau să modernizăm Piaţa Centrală şi să dăm o nouă faţă localităţii, prin reabilitarea faţadelor clădirilor din centrul istoric. Au fost şi sunt probleme cu clădirea monument a Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, aşa că trebuie să finalizăm şi acolo lucrările de reabilitare. Am în vedere crearea de noi locuinţe sociale, dar şi de locuinţe de serviciu pentru atragerea în Câmpulung a tinerilor specialişti, în special cei din domeniul medical şi tehnic. Reabilitarea termică a blocurilor din Câmpulung este, de asemenea, o prioritate pentru mine, ca şi atragerea de investitori care să ofere locuri de muncă. Sunt multe de făcut în Câmpulung şi cred că prin disponibilitate şi utilizarea pârghiilor de accesare a fondurilor europene se pot rezolva majoritatea problemelor din municipiu.
# Contracandidatul liberal susţine că acum este timpul să se pună lucrurile în mişcare…
– … timpul de care vorbeşte a fost acum 12 ani, atunci când PNL a preluat conducerea Primăriei. A avut timp să pună totul în mişcare şi rezultatele sunt cele pe care toţi câmpulungenii le văd şi le suportă.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii