Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în noaptea dintre ani, dar şi în prima săptămână din ianuarie, iar zăpada va mai fi doar la altitudini de peste 1.500 de metri, a declarat, vineri, 29 decembrie, pentru AGERPRES, Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
Citește și: Argeș. Majorări pentru pensionari de la 1 ianuarie 2024
„Maximele la scara întregii ţări, în 31 decembrie, vor fi de la 5 până la 12-13 grade Celsius, cu 12 grade în Capitală. De asemenea, în noaptea trecerii în noul an 2024 va fi o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, pentru că minimele pe parcursul nopţii vor fi în cea mai mare parte a ţării pozitive, cu cele mai ridicate valori, 4-5 grade, în partea de vest, sud-vest a ţării, 6-7 grade în zona litoralului, minime coborâte spre minus 4 – minus 5 grade doar în zonele depresionare din estul Transilvaniei, în timp ce în restul regiunilor vorbim de minime uşor pozitive spre 1-3 grade Celsius, inclusiv în Capitală, unde minima va fi de 1-2 grade Celsius”, a spus Elena Mateescu, conform sursei citate.
Și în primele zile din 2024 va fi o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu maxime termice de 13-14 grade Celsius, iar gerul Bobotezei din ziua de 6 ianuarie va lipsi.
În prima săptămână a noului an vremea va avea „abateri termice pozitive la nivelul temperaturilor medii zilnice mai mari de 5 până chiar 10 grade Celsius, pentru că în mod obişnuit ar trebui să ne aşteptăm la maxime până la cel mult 4-5 grade Celsius, iar maximele, în prima săptămână, cu mici variaţii de la o zi la alta a anului 2024, vor fi cuprinse între 5 până la posibil 13-14 grade. La acest moment putem să apreciem că şi ziua de 6 ianuarie, de ziua Bobotezei, va fi mai caldă decât în mod obişnuit”, a subliniat şefa ANM.
Directorul general al ANM a mai spus că 2023 are toate şansele să fie declarat cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteorologice din ţara noastră.
0 Comentarii