Așa cum v-am informat, începând de joi, 2 noiembrie, angajaţii Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate – inclusiv din Argeș – precum şi ai Casei de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti au intrat în protest generalizat pe perioada nedeterminată. Motivul principal este de natură salarială.
Citește și: Concurs de manager la Biblioteca Judeţeană. Şefa interimară, Mihaela Voinicu, „nu se încadrează”
Sindicaliștii au spus că „activitatea de relații cu publicul va fi grav perturbată, inclusiv procesarea tuturor documentelor venite de la furnizorii de servicii, de la companii (concedii medicale) și, nu în ultimul rând, a programelor naționale de sănătate”.
Ionuț Gheorghe (foto), președintele CAS Argeș, ne-a spus joi dimineață că la instituția pe care o conduce se află în acțiune de protest peste 50 de angajați.
„Partea de activitate vulnerabilă – să-i spunem așa – adică dacă vreun pacient are nevoie de deblocare de card, de ceva, asigurăm fără probleme. Spre exemplu, țin secretariatul. Comitetul director își asigură toată partea de situații urgente.
Furnizorii de servicii medicale raportează în sistem online, prin SIUI. Pacientul nu este afectat, până una-alta. Procesarea documentelor… Furnizorii de servicii medicale au o perioadă de raportare, până undeva la 10-15 ale lunii în curs, în funcție de asistența medicală. Procesarea se face în sistemul informatic, deci noi acum suntem în perioada în care furnizorii raportează” – ne-a declarat președintele CAS Argeș.
Ce se va întâmpla, însă, dacă acest protest va dura mai mult de două săptămâni? Nu se știe. „Noi vorbim pe ce este astăzi” – ne-a spus dl. Ionuț Gheorghe.
Citește și: Protest la Casa de Asigurări de Sănătate joi, 2 noiembrie. Toate activităţile vor fi blocate
0 Comentarii