Web Analytics
scris joi, 18.02.2016

Criza bebeluşilor a aprins spiritele şi la nivelul clasei politice argeşene

# TECĂU, VINO IMEDIAT ACASĂ SAU TRIMITE-NE DEMISIA PE FAX!
Nu găsesc cuvinte să caracterizez atitudinea dumnevoastră, domnule Tecău! V-aș spune „domnule președinte”, dar funcția asta implică responsabilitate, grijă și autoritate, atribute care vă lipsesc cu desăvârșire, așa cum se demonstrează încă o dată în plus.
Cum este posibil, domnule Tecău?  Când Argeșul e în șoc, când părinții privesc cu groază la ceea ce se întamplă și asteaptă răspunsuri de la autoritățile statului? Când judeţul nostru a devenit capul de afiș al celor mai sumbre știri naționale? Când Spitalul de Pediatrie din subordinea Consiliului dumneavoastră Județean este un potential focar de infecție pentru o țară întreagă?
Cum este posibil, domnule Tecău, să plecați la plimbare în Scoția? Nu puteați delega un alt reprezentant al instituției pentru o acțiune de colaborare sau înfrățire? Aceasta era urgența dumnevoastră? Aceasta era prioritatea Argeșului în aceste momente? Nu v-a lăsat sufletul, domnule Tecău, să pierdeți (încă) o plimbare externă pe banii altora, nu ai dumneavoastră?
Asta trebuia să facă azi președintele Consiliului Județean Argeș? Vă întreb!
Unde este grija dumnevoastră pentru județ și pentru toți oamenii care privesc îngroziți la ceea ce se întamplă cu copiii noștri? Știți că au fost cărați de urgență cu salvările, în capitală, dintr-un spital pe care îl aveți în grijă? Ei nu pot pleca cu avionul, domnule Tecău, ca dumneavoastră! Ei au nevoie de implicare urgentă, de răspunsuri, de comandă! Au nevoie de un județ condus de cineva, nu de un președinte absent pe care îl văd pe facebook, postând din Scoția!
Apropo, cine conduce domnule Tecău problema aceasta atât de gravă la nivelul Consiliului Județean? Cui să se adreseze părinții disperați? Și pe ei îi conduce tot doamna Claudia Radu?
Cu ce ați crezut că se mănâncă funcția asta? Ce credeați că face un președinte de județ? Se plimbă? Fuge? Nu își asumă responsabilitatea? Aruncă întotdeauna problemele către alții? V-ati învățăt sa procedați așa de fiecare dată. De data asta însă, e grav, domnule Tecău… doi copii au murit și alții se zbat pentru supraviețuire!
Știți că Spitalul de Pediatrie e în grija insituției dumneavoastră, da? Ați aflat cumva, de pe facebook, că argeșenii vor să iasă în stradă împotriva mizeriei, indolenței, dezinteresului și sărăciei din această unitate de care răspundeți direct?  Vă mai întreb o dată, domnule Tecău: unde sunteți când Argeșul arde și ce le spuneți părinților care au copilașii în dializă? Care este urgența dumnevoastră în comparație cu urgența lor?
La DSP Argeș, acolo unde nu sunt răspunsuri și luări de poziție, așteptăm încă și solicităm cu responsabilitate demisia conducerii! Și îți cer și ție, domnule Tecău: Vino imediat acasă sau trimite-ne demisia pe fax!
Mircea Andrei

Criza bebeluşilor a aprins spiritele şi la nivelul clasei politice argeşene

*** *** ***

Preşedintele Florin Tecău a explicat pe site-ul CJ motivele vizitei oficiale din Scoţia

La invitația Biroului Consular din Edinburgh efectuez în aceste zile o vizită de lucru în Regiunea Highland, în Scoția, împreună cu o delegație a Consiliului Județean Argeș. Am acceptat această invitație, care mă onorează, pentru că vizitele și întâlnirile pe care urmează să le am aici, în următoarele zile, pot constitui premisele unor proiecte de colaborare între cele două regiuni sub mai multe aspecte: administrativ, economic, cultural, educațional.
Proiectul de dezvoltare și modernizare a Argeșului înseamnă și o dezvoltare extensivă, prin crearea de parteneriate cu cât mai multe țări, prin schimburi de experiență cu valență pozitivă și prin participarea în cadrul unor proiecte care ne pot face cunoscuți în afara țării.

*** *** ***

Vicele Mărăşoiu pasează criza în cârca prefectului şi acuză partidele care speculează politic drama bebeluşilor infestaţi

Vicepreședintele CJ Dorin Mărășoiu, rămas la comandă în perioada cât președintele Florin Tecău s-a aflat în vizită oficială în Scoția, a dat publicității un comunicat de presă din care reiese că instituția cu rol de parlament al județului n-are ”printre atribuțiile principale implicarea activă în actul medical ori în derularea unor anchete în domeniul sănătății”.
“În contextul situației apărute la nivelul județului în urma căreia mai mulți copii au fost diagnosticați cu o afecțiune severă, care a dus din păcate la decesul a doi sugari, dorim să facem o serie de precizări, privind atribuțiile Consiliului Județean Argeș în acest caz.
Consiliul Județean Argeș este autoritatea administrației publice pentru coordonarea activității consiliilor comunale și orășenești în vederea realizării serviciilor publice de interes județean. Ca autoritate deliberativă a administrației publice locale printre atribuțiile principale nu se regăsesc implicarea activă în actul medical ori în derularea unor anchete în domeniul sănătății, acestea căzând în competența instituțiilor cărora unitățile spitalicești se subordonează pe linia ministerelor de resort.
Singurele atribuții ale Consiliului Județean, pe acest palier, se regăsesc doar la nivelul asigurării condițiilor materiale și financiare necesare în vederea bunei funcționări, aprobarea organigramei și statului de funcții, numărul de personal etc.
Direcția de Sănătate Publică nu este în subordinea Consiliului Județean Argeș, fiind instituție deconcentrată, în subordinea Ministerului Sănătății și a Instituției Prefectului.
În acest sens, considerăm că afirmațiile și atacurile lansate eronat în spațiul public, în ultimele zile, la adresa instituției Consiliului Județean Argeș și a conducerii au fost făcute în lipsa cunoașterii unor informații de bază privind atribuțiile și competențele Consiliului Județean.
Cu părere de rău și indignare constatăm că în umbra unor tragedii și pe seama suferinței care s-a abătut asupra unor familii din județ, anumiți lideri politici își croiesc platforme electorale, speculând acest episod trist în interes propriu.
Aceiași oameni care în 2011 puneau lacătul pe aproape 70 de spitale, dintre care 4 doar în județul Argeș. Aceleași persoane care au elaborat și aprobat discutabila lege a descentralizării sistemului medical, acum o blamează vânzând populației demagogie ieftină în loc să prezinte soluții concrete.
Ținem să precizăm că încă de la apariția primelor informații confirmate, privind infectarea unor copii cu o bacterie periculoasă, conducerile Spialului de Pediatrie Pitești și Spitalului Județean de Urgențe Argeș au fost convocate în ședință operativă alături de alți reprezentanți cu atribuții în asigurarea actului medical la nivelul județului, pentru a se lua primele decizii și măsuri privind depistarea cauzei care a dus la îmbolnăvirea copiilor și inițierea unui plan de lucru. De asemenea, Consiliul Județean Argeș a ținut și ține în permanență legătura cu toți factorii implicați, atât de la nivelul județului (DSP, Prefectură), cât și de la nivel central (Ministerul Sănătății, ISGU) pentru a monitoriza situația, dar și pentru a oferi sprijinul necesar prin mijlocele disponibile.
Consiliul Județean Argeș este alături de familiile ai căror copii sunt în suferință în aceste momente și le asigură de tot sprijinul necesar pentru a beneficia cu încredere de cele mai bune condiții medicale în unitățile de sănătate administrate de C.J. la nivelul județului”.
Birou Presă CJ ARGEŞ

*** *** ***

Secretarul general al UNPR Argeş, Nichifor Bălan: „Domeniul medical ar trebui să fie prioritar în România, fiind un domeniu de siguranţă naţională!”

Secretarul general al UNPR Argeș, Nichifor Bălan, este de părere că starea precară în care se află sistemul medical românesc (aflat în aceste zile în mijlocul unui scandal de proporții din cauza suspiciunilor care planează asupra Spitalului de Pediatrie Pitești în cazul bebelușilor cu infecții digestive) este generată și de exodul masiv al cadrelor medicale, în străinătate.
„Este clar că exodul medicilor a atins cote alarmante. UNPR crede că domeniul medical ar trebui să fie prioritar în România fiind un domeniu de siguranță națională.  Programul nostru prevede alocarea a 6% din PIB către Sănătate și acordarea de minim 20.000 de euro medicilor rezidenți pentru a-i așeza în spitalele românești și de asemenea să li se dea voie să își facă rezidențiatul și în alte spitale decât în cele universitare”, a declarat Nichifor Bălan.
Reprezentanții UNPR au semnat Pactul național pentru sănătate iar  parlamentarii UNPR sunt coinițiatori pentru o serie de propuneri legislative care doresc motivarea cadrelor sanitare printr-o remunerare stimulativă, respectiv prin plata în funcție de performanță și prin îmbunătățirea condițiilor de activitate. Uneperiștii spun că  o altă problemă cu care se confruntă absolvenții de la medicină, care duce uneori la plecarea imediată dupa terminarea facultății în alte țări europene, este faptul că cei care nu reușesc la examenul de rezidențiat nu se pot angaja nicăieri, în ciuda faptului că există un mare deficit de personal medical, mai ales în mediul rural sau în spitalele din orașele mici. Medicii tineri, medicii rezidenți doresc să fie sprijiniți pentru a putea să-și realizeze o familie, sa–și cumpere o casă. Așa cum știm, medicii rezidenți sunt angajați pe perioadă determinată de 3-4 ani, iar băncile nu acordă facilități acestor tineri medici iar rezolvarea acestui lucru ar putea să convingă tinerii să rămână în țară.
A.C.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Blocaje la Kaufland Câmpulung

Nu a trecut un an de când se căuta director pentru Kaufland Câmpulung și s-au ițit provocări diverse. Mai ales că nu a scăzut nici afluența celor...

Câmpulungul fără cap(ete)

Plecarea Elenei Lasconi la războiul contra sistemului a lăsat Câmpulungul pe mâinile acoliților care luni de zile au trebuit să se lupte pe plan...

Surplus de taxiuri la Câmpulung

De peste două decenii se chinuie administrația din Câmpulung să adapteze numărul autorizațiilor taxi atribuite în vederea efectuării acestui tip de...