În perioada 29-30 septembrie 2023, copiii și adulții din întreaga țară sunt invitați să descopere știința prin sute de activități pentru toate vârstele, într-un eveniment din seria Nopții Cercetătorilor Europeni, aflat sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării. La Pitești, evenimentul se desfășoară la Centrul Regional de Cercetare Dezvoltare pentru Materiale, Procese și Produse Inovative, din cadrul Universității de Stat din Pitești, pe strada Doaga, nr. 11.
Tema de anul acesta „ReCoNnect – Research for Health” (Cercetare pentru Sănătate) se concentrează pe modul în care știința contribuie la dezvoltarea de soluții pentru sănătatea oamenilor și a mediului înconjurător.
Ministrul Cercetării: „Oameni de toate vârstele pot intra în contact direct cu lumea cercetării și inovației”
„Astfel de evenimente joacă un un rol esențial în facilitarea unei conexiuni mai strânse între cercetători, mediul privat și publicul larg. Noaptea Cercetătorilor Europeni oferă un cadru în care oameni de toate vârstele pot intra în contact direct cu lumea cercetării și inovației. În plus, ne dorim să atragem cât mai mulți tineri către știință. România are tineri geniali și talentați cărora, prin astfel de evenimente, le deschidem calea către o viitoare carieră în cercetare. Îi felicit pe cei care, în aceste zile, aduc munca lor de o viață mai aproape de noi într-un mod atractiv”, a declarat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, potrivit unui comunicat de presă transmis de Minister.
În România, anul acesta, consorțiul ReCoNnect va organiza, sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, activităţi în 20 de locații:
Pe 29 septembrie:
- Baia Mare, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” și Muzeul de Științe Astronomice
- Bistrița, Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița și extensia Bistrița a Universității de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” Târgu Mureș
- Brăila, Facultatea de Inginerie și Agronomie
- București, Parcul Liniei, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Muzeul Geologic Național
- Buzău, EUROCAMPUS
- Carei, Castelul Károlyi
- Galați, Campusul Științei
- Pitești, Centrul Regional de Cercetare Dezvoltare pentru Materiale, Procese și Produse Inovative
- Râmnicu Vâlcea, River Plaza Mall
- Rupea, Geoparcul Aspirant UNESCO Carpaterra, Cetatea Rupea
- Sântămăria Orlea, Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, Centrul comunitar Sânpetru
- Suceava, platoul din fața Universității Suceava
Pe 30 septembrie:
- Berca, Geoparcul Internațional UNESCO Ținutul Buzăului, Târgul comunal Berca
- Cluj Napoca, Casino Centrul de Cultură Urbană din Parcul Central
- Solca, Liceul Tehnologic ”Tomsa Vodă”
- Horezu, Geoparcul Aspirant UNESCO Oltenia de sub Munte, Liceul „Constantin Brâncoveanu”
- Măgurele, Piața Centrală
- Siret, platoul din fața Colegiului Tehnic „Lațcu Vodă”
- Târgu Neamț, Amfiteatrul de la Cetatea Neamț
- Timișoara, Observatorul Seismologic Timișoara
Transmisiunea live de la evenimentele din cele 20 de locații va putea fi urmărită pe Facebook și Youtube (pe canalul Comunitatea Educație pentru Știință).
Noaptea Cercetătorilor Europeni se desfășoară la nivel național, pentru al doilea an consecutiv, sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării. Anual, are loc în peste 300 de orașe europene.
0 Comentarii