Romanian Science Festival se întoarce în Argeș, între 13-16 septembrie, cu cea mai mare ediție de până acum! Festivalul va vizita anul acesta și localitatea Rucăr pe lângă celelate trei localități care sunt deja în program: Mioveni, Câmpulung Muscel și Pitești. Profesorii și elevii, părinții și curioșii sunt invitați să participe la patru evenimente care promovează educația științelor prin metode non-formale și prin implicarea diasporei academice.
800 de voluntari, 75 de profesori coordonatori și 26 mentori români din diaspora academică și din țară au pregătit 350 de experimente interactive pe științe precum inteligența artificială, medicină, biologie, chimie, fizică, matematică, sustenabilitate, geografie, neuroștiințe, imunologie și astronomie.
Citește și A absolvit la Oxford şi coordonează un târg de ştiinţe în Piteşti
Experimente științifice cu intrarea liberă
Caravana ajunge pe 13 septembrie, între 10.00 -14.00, la Liceul Tehnologic Victor Slăvescu din Rucăr (intrare liberă).
Pe 14 septembrie, între 9.00 – 12.00, în Câmpulung Muscel, la Colegiul Național „Dinicu Golescu” (intrare liberă de la 10.30, intrare pe baza de invitație între 9.00-10.30).
Tot pe 14 septembrie, 12.00 – 16.00, Caravana Romanian Science Festival este în Mioveni, la Platoul Casei de Cultură (intrare liberă).
Iar pe 16 septembrie, între 11.00-17.00, Târgul de științe Pitești „Science Festival” este organizat în Piața Primăriei Pitești (intrare liberă).
Despre festival am mai scris AICI, AICI, și AICI.
Festivalul a fost premiat la Berlin
Romanian Science Festival a fost fondat în 2019 și de atunci a adus ştiinţa în peste 150 de şcoli din România şi a ajuns la peste 100.000 de elevi. „Această iniţiativă s-a născut din dorinţa de a implica cercetătorii şi studenţii români din diaspora academică în sistemul de educaţie din România cu scopul de a atrage elevii spre disciplinele ştiinţifice”, transmit organizatorii.
În 2022, Romanian Science Festival a fost premiat la Berlin de către Falling Wall Foundation în categoria Science Engagement, inițiativa fiind declarată câștigătoare din peste 1350 de proiecte de promovare a disciplinelor STEM la nivel global.
Comunitatea RSF este formată din peste 140 de mentori care sunt studenţi, cercetători şi profesionişti români din diaspora.
„Festivalul are două obiective principale. În primul rând, festivalul îşi propune să construiască o legătură dintre diaspora academică şi mediul educaţional din Romania, oferind astfel modele de succes şi orientare în carieră tinerilor din România. În al doilea rând, evenimentul doreşte să ofere o platformă celor care sunt pasionaţi de ştiinţă, cultivând astfel parteneriate locale cu organizaţii autohtone, iniţiative locale şi instituţii de învăţământ pre-universitar şi universitar”, mai transmit organizatorii.
Mai multe detalii pe www.romaniansciencefestival.ro și www.facebook.com/romaniansciencefestival.
0 Comentarii