O „cădere nervoasă” este o perioadă de suferință emoțională și mintală intensă, în care o persoană devine atât de copleșită încât chiar și cele mai elementare sarcini devin extrem de dificile sau imposibile.
O „cădere nervoasă” nu este un termen clinic. În schimb, este o criză de sănătate mintală cauzată de un stres emoțional intens care vă lasă în imposibilitatea de a face față vieții de zi cu zi. Este rezultatul unui șoc sau a unei acumulări de evenimente negative care nu au mai putut fi conținute. Sentimentele de stres imens, anxietate și depresie din această perioadă lăsa o persoană vulnerabilă și izolată.
Ceea ce alții percep ca fiind o „cădere nervoasă” poate fi o tulburare de sănătate mintală nediagnosticată, cum ar fi tulburarea de anxietate, tulburarea de dispoziție sau tulburarea depresivă ce se poate vindeca.
Schimbări în stilul de viață care vă vor ajuta să vă gestionați post „cădere”, cum ar fi: să faceți exerciții fizice regulate (cel puțin de trei ori pe săptămână), participarea la ședințe de consiliere pentru a combate stresul, să dormiți cel puțin șapte ore pe noapte și să petreceți mult timp cu persoanele care țin la dumneavoastră, făcând ce vă place, vă vor susține ca să depășiți momentul.
În timp ce aceste crize pot fi înfricoșătoare și incapacitante, puteți lua măsuri pentru a le depăși și pentru a le împiedica să se repete. Identificarea simptomelor, luarea de măsuri preventive și primirea unui tratament pot fi benefice.
Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți. Programări: 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.
Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex
Citește și Sfatul psihologului. 5 tipuri de distorsiuni cognitive
0 Comentarii