Web Analytics
scris vineri, 09.06.2023

Două milioane de români au poliţe de asigurare RCA la Euroins. Cât timp mai sunt valabile

La data ridicării licenţei de funcţionare, la 17 martie 2023, la Societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA erau valabile circa 3,66 milioane contracte de asigurări, dintre care aproximativ 2,76 milioane contracte RCA. La data de 9 iunie 2023 mai sunt valabile circa 2,94 milioane contracte de asigurări, dintre care aproximativ 2 milioane poliţe RCA, anunţă Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA).

Două milioane de români au poliţe de asigurare RCA la Euroins. Cât timp mai sunt valabile

Citește și: Casa Verde Fotovoltaice. Bugetul pentru zona sud-est, epuizat în 6 minute

”Fondul de Garantare a Asiguraţilor(FGA) a luat act de hotărârea instanţei, de deschidere a procedurii de faliment pentru Societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA. Decizia din data de 9 Iunie 2023 nu este definitivă. Deschiderea procedurii de faliment îşi produce efectele atat în cadrul procedurii de faliment a societăţii de asigurare cât şi cu privire la desfăşurarea activitătii Fondului de Garantare a Asiguraţilor”, anunţă FGA, potrivit News.ro.

Astfel, în termen de 90 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, poliţele de asigurare încheiate de societatea de asigurare/reasigurare încetează de drept, potrivit dispoziţiilor Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Termenul de 90 de zile se împlineşte la data de 08 Septembrie 2023. Potrivit legii, Lichidatorul judiciar are posibilitatea de a denunţa poliţele înainte de împlinirea acestui termen.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole