O veste bună! A fost aprobat finanțarea prin PNRR a unui nou proiect al Spitalului Județean de Urgență Pitești! Este vorba despre dotarea acestei unități medicale cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.
Citește și: Spor de salarii pentru şefii din Primăria Câmpulung
Conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP) a depus, deci, un nou proiect pentru dotarea cu aparatură de ultimă generație a Blocului Operator (11 săli de operație), a sălilor de naștere, precum și a compartimentului de microbiologie. Investiția, care va fi finanțată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a fost aprobată de Ministerul Sănătății, urmând să fie semnat contractul de finanțare.
„Datorită eforturilor personalului implicat, respectiv membrii Unității de Implementare a Proiectului: Dan Olariu – coordonator Bloc Operator, Mugurel Enescu – medic Laborator analize medicale, Marcel Buzatu – medic șef Obstetrică Ginecologie, Grațiela Huțanu – șef Serviciu Achiziții, instituția va fi dotată, curând, cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale. Toți cei implicați au fost sustinuți și motivați în permanență de către managerul instituției, c.j. Adriana Molfea. Astfel, nici pentru acest proiect NU AU FOST ACHIZIȚIONATE SERVICII DE CONSULTANȚĂ” – se arată într-un comunicat de presă semnat de Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al unității medicale.
În ce constă dotarea
Suma obținută prin finanțare europeană, în valoare totală de 14.099.440 lei (cu TVA), va fi investită pentru a completa dotările existente. Se vor achiziționa: sterilizatoare de capacitate mare (800 l) de ultimă generație pentru sterilizarea instrumentarului chirurgical, sterilizatoare cu plasmă (160 l) pentru sterilizarea instrumentarului chirurgical termosensibil, roboți cu dublă tehnologie de dezinfecție cu ultraviolete și ozon, linii laparoscopice cu sistem modular de filtrare antibacteriană și antivirală a aerului insuflat și exuflat, unitate electrochirurgie cu sistem de aspirație și filtrarea aerului/fumului produs în timpul intervențiilor chirurgicale, mașină automată de spălat și dezinfectat instrumentar chirurgical, linie endoscopică completă urologică cu modul de irigare și aspirație continuă a fluidelor, mașină profesională de spălat și dezinfectat pardoseli, analizor microbiologie cu inoculator automat pentru identificarea și testarea sensibilității la substanțe antimicrobiene pe baza concentrației minime inhibitorii (CMI) a bacteriilor și fungilor, analizor automat hemocultură, analizor pentru identificare microbiană prin spectrometrie de masă MALDI-TOF, echipament automat rapid pentru hemoculturi cu antibiograme, lavoar apă sterilă spălare chirurgicală cu 1 post, aspirator chirurgical cu filtru antibacterian pentru sălile de nașteri, sisteme de decontaminare a aerului pentru sălile de nașteri, aparat dezinfecție aeromicrofloră pentru a dezinfecta toate încăperile seției (săli e tratamente, saloane, oficiu, băi, etc), sistem portabil prelevare probe aer, aparat pentru controlul igienei suprafețelor, sistem de control al igienei mâinilor, aspirator ultrasonic cu sistem de filtrare, mașină de spălat și dezinfectat instrumentar și sticlărie – potrivit sursei citate.
Statistic, în ultimii 5 ani, numărul anual total al intervențiilor chirugicale efectuate în sălile Blocului Operator a depășit 6500 de operații. Cele două Secții de Chirurgie, cu un total de 76 de paturi, acoperă o arie largă de intervenții chirurgicale.
Acest proiect se va derula până la sfârșitul anului 2024. În curând va fi demarată licitația pentru achiziționarea echipamentelor și materialelor destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.
0 Comentarii