Web Analytics
scris marți, 09.05.2023

Cum să alegi un fond de ten? Sfaturi și recomandări

Fondul de ten se transformă încet-încet dintr-un simplu produs cosmetic, într-un adevărat accesoriu ce definește frumusețea chipului! Renumit pentru proprietățile sale de a perfecționa nuanța tenului, acest “artificiu” beauty capătă popularitate din ce în ce mai mare în rândul femeilor din întreaga lume.

Cum să alegi un fond de ten? Sfaturi și recomandări

Citește și: Centrul european de competențe în materie de securitate cibernetică își deschide porțile la București

Zi de zi apar o mulțime de branduri, iar odată cu ele, noi produse de descoperit. Din acest motiv este important să cunoști cum să alegi cel mai bun fond de ten, care să corespundă necesităților tale și concomitent, să-ți pună în valoare trăsăturile. 
Pentru că ținem la tine și știm cât este de importantă această decizie, am hotărât să-ți oferim un set de sfaturi și recomandări care să te ajute să faci alegerea corectă, atât din punct de vedere a tipului de produs, cât și a nuanței. Iar pentru ca tot totul să fie complet, te invităm să accesezi site-ul MAKEUP – un magazin online cu varietate mare de produse, de unde poți comanda cosmeticele preferate la un preț atractiv și cu livrare la tine acasă. Așa deci, fără alte elemente introductive, propun să începem această frumoasă călătorie!

1. Tipul de ten și Consistență


Ca de fiecare dată, alegerea oricărui produs cosmetic începe cu stabilirea corectă a tipului de ten. Se deosebesc patru categorii definitorii dintre care:

  • tenul uscat – se caracterizează prin deficit de umiditate, pielea este mereu uscată, glandele sebacee nu produc suficient sebum, apare predispoziția pentru riduri;
  • tenul normal – se remarcă prin echilibru perfect. Acesta îmbină hidratarea cu un proces optim al secreției de sebum;
  • tenul mixt – combină caracteristicile pielii uscate și grase, unde glandele sebacee produc o cantitate excesivă de sebum anume în zona T (bărbie, frunte și nas), în timp ce obrajii rămân uscați;
  • tenul gras – implică o cantitate mare de sebum pe toată fața, însoțită de o senzație uleioasă.

Cu siguranță trebuie să iei în calcul aceste criterii atunci când alegi cel mai bun fond de ten. Lichid, cremos, pudrat sau solid, fiecare se simte diferit pe pielea și acționează într-un mod specific. Fondul de ten lichid are o consistență plăcută și ușoară, acesta se matifiază imediat după aplicare, uscându-se și devenind intact. La polul opus, fondul de ten cremos oferă un plus de hidratare, acesta nu usucă pielea, fiind alegerea potrivită pentru tenul uscat. În aceeași categorie se poate încadra și stick-ul cremos cu textură solidă, a cărui aplicare aduce un plus de confort și catifelare. 

2. Nuanță și Subton

Cum alegi nuanța fondului de ten? Este o întrebare pe cât de complicată pe atât de simplă, dar pentru a-i da un răspuns, e necesar întâi de toate să stabilești subtonul pielii. Trebuie să știi că persoanele care se bronzează ușor și rapid dețin un subton cald cu tentă aurie, în timp ce persoanele care tind să se înroșească la soare dețin un subton rece cu tentă roz. 
O altă modalitate de testare constă în compatibilitatea bijuteriilor. Dacă aurul este metalul care te pune în valoare, atunci ai un subton cald, însă dacă argintul sau platina sunt preferatele tale, cu siguranță deții un subton rece. În cazul în care preferi ambele tipuri de metale, ești caracterizat de un subton neutru. De asemenea când alegi nuanța potrivită i-a în considerație inscripția de pe sticluță, unde este indicat Warm (cald), Cool (rece) sau Neutral (neutru). Iar pentru că diversitatea de produse cosmetice este uimitor de mare, recomandarea noastră pentru cel mai bun fond de ten este Catrice HD Liquid Coverage Foundation! Textură, culoare, adaptabilitate – toată gama de produse Catrice este un must-have pentru orice profesionist sau începător.

3. Acoperire și Finisaj

În funcție de calitatea pielii tale și aspectul acesteia poți alege un fond de ten cu acoperire mică, care luminează și uniformizează nuanța tenului, fără să acopere imperfecțiunile, medie – care maschează zonele roșii, iritațiile și micile imperfecțiuni, în timp ce acoperirea mare este recomandată doar persoanelor a căror ten este afectat de erupții cutanate, acnee sau urme postacneice evidențiate.
Cel mai bun fond de ten este cel care ți se potrivește și este pe placul tău, iar finisajul joacă un rol important în acest caz. Respectiv se deosebește: 

  • finisajul satinat – oferă multă strălucire și un efect radiant, fiind potrivit pentru persoanele cu ten uscat;
  • finisajul mat – potrivit persoanelor cu tenul gras, acesta combate urmele uleioase, garantând rezistență machiajului;
  • finisajul natural – este combinația echilibrată între mat și satinat.

Asigură-te că studiezi foarte bine caracteristicile și necesitățile tenului înainte de a face marea alegere. 

4. Componență și Durabilitate

Dacă cel mai bun fond de ten înseamnă ingrediente benefice și formulă echilibrată, atunci te invităm să studiezi minuțios lista de componente atunci când selectezi produsul potrivit. La recomandarea noastră optează pentru un fond de ten non-comedogen, care să nu blocheze porii. Asigură-te că acesta conține protecție solară și vitamine, capabile să îmbunătățească calitatea și aspectul epidermei. În ceea ce privește gradul de rezistență a unui produs, putem lua în considerație destinația acestuia. Astfel deosebim fondul de ten pentru utilizare zilnică, care are o durabilitate medie, este lejer și plăcut pe piele, de cel de seară, care are o acoperire mare și poate susține un machiaj complex pe tot parcursul nopții. 

Bonus: Un mic lifehack – atunci când alegi nuanța fondului de ten testează culoarea pe gât sau decolteu. Așteaptă un pic pentru a vedea dacă produsul se oxidează sau își schimbă intensitatea și neapărat compară nuanțele la lumina zilei, ci nu la lumina artificială din magazin, pentru a nu fi indus în eroare. Multă baftă!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Norocul lui Gheorghe Zamfir la Piteşti

Sâmbătă, 9 noiembrie, am avut șansa să particip, alături de alți colegi jurnaliști, la un eveniment de excepție: naistul nostru de geniu, Gheorghe...

Din ediția tipărită