Web Analytics
scris joi, 04.05.2023

Scene din viaţa culturală piteşteană (25)

Foto 22 septembrie 2020. A doua ediție a Târgului de Carte organizat de Biblioteca Județeană Argeș, sub genericul „Triunghiul Cunoașterii: Carte, Lectură, Bibliotecă”. Radu Gabriel Pârvu oferă autografe pe primul său roman apărut la Editura „Trei”, „De ce urma să coboare din trăsură Frosica?”. Întâmplător, primul autograf oferit a fost pentru Cristian Cocea, director al Direcției pentru Cultură Argeș. Pandemia era în toi, profesorul universitar doctor Radu Gabriel Pârvu respecta regulile.
La 3 mai 2021 (iată, fix acum doi ani), s-a stins din viață după o luptă de aproape o lună cu o formă agresivă COVID-19, la Spitalul Valea Iașului. Radu Gabriel Pârvu a activat în învățământul universitar peste două decenii la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Pitești, unde a fost decan.

Scene din viaţa culturală piteşteană (25)

Puțini argeșeni știu că Radu Gabriel Pârvu a fost cel mai de seamă germanist din istoria României și că trăia la Pitești. A tradus opere fundamentale din Kant, Fichte, Schelling, Hegel, Schopenhauer, Liszt, Nietzsche, Scheller, Kafka, Jung, Ruppert etc. A fost traducător, scriitor, scenarist, profesor universitar de Comunicare și Filosofie. A scris, printre altele, cărți despre Dilthey, Noica și Cioran. A fost membru de vază al Filialei Pitești a Uniunii Scriitorilor din România. Scria de zor la cel de-al doilea roman al său, dorind să lase traducerile pe plan secund.

Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (24)

Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (23)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Transfer de la Mioarele la Câmpulung

Pe lângă multiple abandonuri, în administrația locală din Câmpulung se mai fac și ceva angajări, dar și transferuri. Nu ies acestea întotdeauna,...