Web Analytics
scris vineri, 07.04.2023

Băiat bătut de mai multe fete, în Costești. Ce spune poliția

Au apărut imagini pe internet cu un băiat bătut și umilit de mai multe fete, pe o stradă din Costești. Copiii au filmat întreaga scenă. IPJ Argeș a transmis că există o plângere făcută la poliție de către mama băiatului agresat și că va fi sesizată și Direcția pentru Protecția Copilului.

Băiat bătut de mai multe fete, în Costești. Ce spune poliția

„În seara zilei de 6 aprilie a.c., în urma apariției unor imagini pe o rețea de socializare cu privire la agresarea unui minor, mama minorului agresat s-a prezentat la sediul poliției, unde a formulat plângere prealabilă sub spectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe, conform art. 193 alin.1 din Codul Penal.

Urmare a sesizării, în dimineața zilei de 07 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, împreună cu polițiștii Biroului Siguranța Școlară, s-au deplasat la unitatea de învățământ unde cei în cauză sunt elevi, pentru identificarea tuturor celor implicați.

În continuare se desfășoară verificări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite și luarea măsurilor legale care se impun.

Totodată, în cauză vor fi sesizați și reprezentanții Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului”, a transmis IPJ Argeș.

Citește și Prins noaptea la volan cu permisul anulat. „Gustase” și ceva

Recomandări din partea polițiștilor

„Recomandăm minorilor și adulților deopotrivă ca, în situația în care asistă la un astfel de comportament din partea minorilor, să sesizeze faptele polițiștilor și să nu contribuie, prin atitudinea pasivă, la escaladarea comportamentului agresiv.

O deosebită importanță o are atitudinea celor care asistă sau iau la cunoştinţă despre astfel de fapte.

Dobândirea calității de complice, instigator sau coautor în procesul penal şi, astfel, atragerea răspunderii penale, este o limită pe care tinerii în special o pot depăşi cu destulă uşurinţă atunci când asistă cu pasivitate la faptele săvârşire cu violenţă.

Aspectele pot îmbrăca și forma unor contravenții, conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială, săvârșite de către minorii care se implică în astfel de fapte și/sau de către părinții ori tutorii legali ai minorilor care nu îi supraveghează”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...