Web Analytics
scris duminică, 05.03.2023

 Încă un record trist. Suntem ţara cu cea mai mare incidenţă şi mortalitate prin cancerul de col uterin, din UE

Anual, în România, infecţiile cu HPV sunt responsabile de apariţia a peste 3.300 de noi cazuri de cancer de col uterin şi peste 1.500 de femei îşi pierd viaţa din cauza acestui tip de cancer, deşi cele circa 4 – 5 decese survenite în medie pe zi sunt prevenibile prin vaccinare şi screening.

 Încă un record trist. Suntem ţara cu cea mai mare incidenţă şi mortalitate prin cancerul de col uterin, din UE

Asociaţia Internaţională Papillomavirus marchează, la nivel global, pe 4 martie, Ziua Internaţională de Conştientizare privind HPV (virusul papilloma uman) pentru a atrage atenţia asupra riscurilor asociate infecţiei cu acest virus şi a modalităţilor prin care pot fi prevenite bolile cauzate de acesta, transmit Asociaţia Mame pentru Mame şi Spitalul Clinic Colţea, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

România este ţara Uniunii Europene cu cea mai mare incidenţă (de 2,5 ori mai mare) şi mortalitate (de peste 4 ori) prin cancerul de col uterin.

Anual, în România, infecţiile cu HPV sunt responsabile de apariţia a peste 3.300 de noi cazuri de cancer de col uterin şi peste 1.500 de femei îşi pierd viaţa din cauza acestui tip de cancer, deşi cele circa 4 – 5 decese survenite în medie pe zi sunt prevenibile prin vaccinare şi screening. Jumătate din femeile ce primesc acest diagnostic au sub 55 de ani, iar în 75% din cazurile noi de îmbolnăviri este vorba de femei aflate la vârsta activă, de pâna în 65 ani”, se arată în comunicat.

Vestea bună este că există o cale sigură şi eficientă pentru prevenirea infecţiei cu HPV: vaccinarea, potrivit Asociaţiei Mame pentru Mame şi Spitalului Colţ

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...