Cercetătorii din Franța au descoperit că aditivii care dau culoarea și aroma unor preparate din carne, precum cârnații sau baconul, ar putea cauza diabet de tip 2.
Citește și: Dani Mocanu a făcut o pasiune pentru iubita unui alt manelist
Cercetătorii francezi au descoperit că nitriții și nitrații introduși în cârnați sau în bacon cresc riscul apariției diabetului de tip 2. Astfel, echipa de cercetători a evaluat datele de la peste 140 de mii de persoane, pe o perioadă de 14 ani.
Citește și: O femeie de 101 ani, bolnavă de Covid, s-a vindecat după 10 zile de spitalizare
În urma cercetărilor, s-a descoperit că cei cu un aport mai mare de nitriți, în special din aditivi alimentari, aveau un risc ridicat de a dezvolta diabet de tip 2. Producătorii de alimente folosesc acești conservanți pentru a crește durata de depozitare a mezelurilor și a unor alimente procesate. De asemenea, acești aditivi contribuie la păstrarea culorii mezelurilor, oferindu-le, în același timp, mai multă aroma.
0 Comentarii