Web Analytics

Facebok, Instagram, TikTok, date în judecată pentru „atingeri aduse sănătăţii mintale a publicului tânăr”

de | 9.01.2023 13:35 | Actualitate, Home

E o premieră: reprezentanţi ai şcolilor publice din oraşul Seattle (Wasington – SUA) au depus o plângere în instanţă împotriva unor reţelele de socializare – Facebok, Instagram, TikTok etc – pe care le acuză de „atingeri aduse sănătăţii mintale a publicului tânăr”, întrucât ar provoca depresie în rândul elevilor şi tentative de sinucidere. Sunt vizate, de asemenea, Snapchat, YouTube, ByteDance, Google şi grupul Alphabet, relatează AFP, informație preluată de G4Media.ro.

Citește și: 118 refugiați din Ucraina, găzduiți la Pitești. S-a stabilit decontul

Cei care au depus plângerea vor astfel „să le facă pe companiile care deţin reţele de socializare să devină responsabile pentru atingerile pe care le-au adus sănătăţii sociale, emoţionale şi mintale a elevilor”.

Creşterea numărului de sinucideri, tentative de suicid şi internări de urgenţă asociate sănătăţii mintale nu reprezintă o coincidenţă (…). Această criză se agravase deja înaintea pandemiei, iar oamenii de ştiinţă au identificat reţelele de socializare drept un factor care joacă un rol major în apariţia problemelor de sănătate mintală în rândul tinerilor”, au adăugat ei, conform sursei citate.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *