Web Analytics
scris duminică, 01.01.2023

Doar două delegații oficiale vor participa la funeraliile fostului papă Benedict al XVI-lea

Vaticanul a anunţat sâmbătă că funeraliile fostului papă Benedict al XVI-lea, care a murit la vârsta de 95 de ani, vor fi caracterizate de simplitate, conform dorinţei defunctului, iar delegaţiile guvernamentale oficiale se vor limita la cele ale Germaniei şi Italiei, alţi demnitari putând participa în calitate privată, informează Reuters.

Doar două delegații oficiale vor participa la funeraliile fostului papă Benedict al XVI-lea

Citește și: Transplant de rinichi, de Revelion

Funeraliile vor avea loc joi, 5 ianuarie, iar de luni, 2 ianuarie, sicriul cu trupul Papei emerit Benedict al XVI-lea va fi depus în Bazilica Sfântul Petru din Vatican, pentru ca publicul să-şi poată lua rămas bun.

Papa Francisc va prezida funeraliile joi dimineaţă, în aceeaşi piaţă în care Benedict, pe atunci cardinalul Joseph Ratzinger, ţinea slujba de înmormântare pentru predecesorul său, Papa Ioan Paul al II-lea, în 2005. Va fi un eveniment fără precedent în istoria de două mii de ani a Bisericii Catolice. Vaticanul are ritualuri minuţios elaborate pentru ceea ce se întâmplă după ce moare un papă în funcţie, dar nu se ştie ce reguli trebuie urmate în cazul decesului unui fost papă.

Citește și: Au închiriat o cabană pentru a petrece Revelionul, însă au rămas și fără bani, și fără petrecere

Timp de aproape 25 de ani, sub numele de cardinal Ratzinger, Benedict a fost puternicul şef al biroului doctrinar al Vaticanului, cunoscut pe atunci sub numele de Congregaţia pentru Doctrina Credinţei. Era considerat unul dintre cei mai mari teologi ai Bisericii. Din această funcţie, el a înăbuşit disidenţa „teologilor eliberării”, spunând că aceştia amestecă gândirea marxistă şi creştinismul. A fost ales papă la 19 aprilie 2005 succedându-i lui Ioan Paul al II-lea, un papă care s-a bucurat de foarte mare popularitate şi care a stat în scaunul pontifical timp de 27 de ani. Benedict a fost al 265-lea papă. Scandalurile legate de abuzurile asupra copiilor au afectat însă cea mai mare parte a papalităţii sale, dar i se atribuie meritul de a fi iniţiat procesul de disciplinare sau de excomunicare a preoţilor care s-au făcut vinovaţi de abuzuri sexuale. Benedict a murit într-o fostă mănăstire în care a locuit de la demisia sa surprinzătoare din februarie 2013.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Transfer de la Mioarele la Câmpulung

Pe lângă multiple abandonuri, în administrația locală din Câmpulung se mai fac și ceva angajări, dar și transferuri. Nu ies acestea întotdeauna,...