Web Analytics
scris vineri, 16.12.2022

Rucăr. Incendiu la o afumătoare. Ce recomandă pompierii 

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar cetăţenii au început deja să desfăşoare o serie de activităţi în gospodării pentru pregătirea preparatelor din carne.

Rucăr. Incendiu la o afumătoare. Ce recomandă pompierii 

Cea mai recentă intervenție pe care au avut-o pompierii argeșeni a fost în după-amiaza zilei de 15 decembrie, când au fost solicitați să stingă un incendiu izbucnit la o afumătoare și o anexă dintr-o gospodărie din localitatea Rucăr.

Citește și: Autobuze electrice noi pentru Pitești

Din fericire, nu au fost victime, iar pompierii alături de un echipaj al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Rucăr au reușit să oprească flăcările din dezvoltarea la alte vecinătăți.

Incendiul ar fi pornit de la afumătoare, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea focului deschis în interiorul acesteia.

“Pentru a vă bucura de toate tradițiile, fără evenimente negative, trebuie să adoptați o serie de măsuri preventive ale incendiilor și ale accidentelor casnice”, transmit pompierii. 

În această perioadă, ISU Argeș recomandă cetățenilor următoarele:

  • locul ales pentru sacrificarea porcului și celelalte operațiuni, trebuie să fie la o distanţă de siguranţă faţă de construcţii sau depozite de furaje;
  • buteliile de gaz utilizate trebuie să fie menținute la distanţă faţă de arzător, iar furtunul de alimentare să fie fixat la capete cu coliere de prindere şi să nu prezinte fisuri/crăpături;
  • pentru verificarea etanşeităţii buteliei se utilizează emulsie de apă cu săpun, nu se verifică cu flacără;
  • buteliile nu trebuie încălzite cu flacără și nici folosite în poziţie culcată, răsturnată sau înclinată;
  • în apropierea locului în care se desfășoară activitățile, trebuie asigurate mijloacele de primă intervenţie (recipiente cu apă, stingătoare etc.);
  •  în cazul afumătorilor, acestea trebuie construite din zidărie şi materiale incombustibile, amplasate la distanță de siguranţă faţă de restul construcţiilor şi supravegheate pe toată perioada funcţionării;
  • nu folosiți afumători improvizate ori amplasate în magazii, şuri, remize, şoproane sau lângă materiale combustibile, ori în podurile clădirilor prin scoaterea unor cărămizi de la coşul de fum sau lăsarea deschisă a uşiţelor de curățare;
  • aveți în vedere să evitați scurgerea grăsimilor pe zone fierbinți ori în contact cu sistemul de producere a fumului.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită