Web Analytics
scris sâmbătă, 05.11.2022

Cum se pot obține bani de la primărie pentru panouri solare

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat cum pot lua românii bani de la stat pentru a monta panouri solare.

Cum se pot obține bani de la primărie pentru panouri solare

Românii vor putea obține bani de la primărie pentru achiziția panourilor solare. Pentru moment, aproximativ 20.000 de dosare sunt analizate și urmează să fie aprobate și cel mai probabil vor fi gata până la finalul anului. Din cauza cererii uriașe, Barna Tanczos propune un parteneriat cu autoritățile publice locale. Astfel, semnarea contractelor de finanțare și plata în programul Casa verde pentru fotovoltaicele se vor face și la nivelul primăriilor locale.

Citește și: Sunt anunțate lucrări în Pitești, pe Calea Craiovei

„În momentul de față sunt în evaluare încă aproape 20.000 de dosare care au fost depuse în cursul lunilor decembrie-ianuarie anul trecut. Acestea au fost depuse la AFM. Vor fi contractate, evaluate, finalizate până la sfârșitul anului. Anul viitor ne propunem un alt sistem de depunere, pentru că cererea este uriașă și pentru a face față avem nevoie de parteneriate astfel încât nu doar o singură instituție cu câteva zeci de persoane să se ocupe de aceste dosare și să avem un parteneriat cu autoritățile publice locale. În acest sens au început discuțiile cu Asociația Municipiilor, respectiv cu Asociația Comunelor Orașelor, pentru a putea derula programul Casa Verde fotovoltaice prin parteneriatul cu primăriile, astfel încât înscrierea să se facă într-un sistem național, dar evaluarea dosarelor, semnarea contractelor de finanțare și plata să se întâmple la nivel local. Decizia să fie dusă mai aproape de cetățean și la nivelul primăriilor să avem o rată mai mare de rentabilitate, o capacitate de accesare și de verificare a dosarelor”, a declarat Tanczos Barna, pentru antena3.ro.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, speră ca până la finalul anului, cel târziu începutul lunii ianuarie, să aibă loc semnarea parteneriatelor cu primăriile.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...