# „Anumiţi conducători de echipe mi-au spus că au plătit angajaţilor Sincă şi Ghiberdel de la AJF, dar nu li s-au eliberat chitanţe”, declară Cornel Sorescu, preşedintele AJF Argeş.
# Care este situaţia actuală de la AJF Argeş după acea şedinţă a adunării generale care s-a soldat cu demisia dvs?
– Pe 26 februarie a avut loc şedinţa Comitetului executiv în care am reanalizat modul de desfăşurare a adunării generale, faptul că adunarea generală a devenit la un moment dat nestatutară prin plecarea mai multor membri afiliaţi şi ca urmare comisia de redactare a procesului verbal a refuzat să semneze procesul verbal de şedinţă. Toate acestea, pe fundalul demisiei anunţate de mine oral ca nemulţumire vizavi de lipsa de reacţie a membrilor afiliaţi atunci când dl Nedelcu Ion, organizatorul de competiţii la Viitorul Ştefăneşti, care a reprezentat clubul la această adunare generală, deşi statutul nu ar fi permis acest lucru pentru că nu are funcţie de conducere, a început să aducă injurii şi jigniri atât mie cât şi juristului. S-a creat un haos în şedinţă şi practic s-a întrerupt şedinţa. Imediat după şedinţă toţi delegaţii care au mai rămas în sală mi-au cerut să renunţ la demisie, am refuzat, dar au invocat faptul că adunarea generală nu este statutară. Nu are importanţă, dar de atunci şi până astăzi m-au sunat foarte mulţi delegaţi de la echipe şi mi-au cerut să renunţ la demisie şi să dau drumul la site pentru că eu am întrerupt site-ul chiar la sugestia celor doi care s-au dovedit nemulţumiţi de mine şi anume Nedelcu Ion şi Păun Bebe care au spus că nu au nevoie de site-ul AJF Argeş, site făcut de mine şi că ei pot lucra în viitor şi fără site. Până la urmă am dat drumul la site până vom lămuri situaţia urmând ca până în prima adunare generală a AJF care va fi convocată cel mai probabil la începutul lunii aprilie unde voi prezenta toate datele legate de activitatea AJF în întregime şi la suprafaţă, să rămân în funcţie. Am cerut chiar să facem un audit financiar ca să demonstrez şi celor doi pentru că ei sunt singurii care au contestat an de an execuţia bugetară a AJF, că totul este în regulă. Ei nu sunt profesionişti, nu ştiu să citească o balanţă financiară, bilanţ sau execuţie bugetară şi au impresia că sunt cheltuieli mari. Sunt cheltuieli mari pentru că suntem AJF-ul cel mai puternic din ţară. S-a mai ridicat problema că avem mulţi salariaţi! Ar vrea probabil cum au fost învăţaţi până în revoluţie ca unii să muncească pe degeaba, iar ei să stea… Nu se poate!
„Am descoperit un cartonaş neplătit, iar jucătorul respectiv a jucat, dar şi un transfer efectuat şi bani neîncasaţi pe transfer”
# Nu vă este teamă ca în urma acestui audit să se descopere şi alte nereguli financiare?
– Nu cred! Tot ce s-a făcut, s-a făcut în litera legii! Acolo unde am descoperit nişte nereguli le-am remediat şi i-am sancţionat pe cei care au comis abateri de la conduita financiară.
# Chiar au existat astfel de situaţii?
– Au existat! Unele poate intenţionat, altele poate neintenţionat.
# Vorbiţi despre angajaţi ai AJF…
– Normal! Nici eu nu lucrez financiar. Ca preşedinte aprob referatele şi controlez activitatea tuturor. De aici a plecat şi nemulţumirea unora pentru că prin acest program am scos la suprafaţă toate neregulile. De exemplu, am descoperit un cartonaş neplătit, iar jucătorul respectiv a jucat, dar şi un transfer efectuat şi bani neîncasaţi pe transfer.
„Începând cu noul campionat 2015-2016 nu vom mai face chitanţa de mână, ci direct pe calculator şi personal pentru fiecare jucător”
# Păi, cum se poate aşa ceva?
– Plata către AJF nu se face prin factură, prin bancă aşa cum fac majoritatea primăriilor! Există echipe care plătesc numerar şi dacă găsesc un prieten printre angajaţii AJF acesta trece că a plătit, dar nu a plătit că nu apare chitanţa.
# Ce măsuri aţi luat sau ce măsuri veţi lua pentru a stopa această evaziune fiscală?
– Am făcut un program, dar mai am puţin până îl termin, pentru a centraliza totul pe individ şi îl voi prezenta în adunarea generală fiecărei echipe pentru a-şi achita datoriile.
# Păi şi dacă vine şi spune că ei au plătit, iar la dvs. apare cu datorie…
– Să arate chitanţa! Sunt anumiţi conducători care mi-au spus că au plătit lui Sincă sau lui Ghiberdel, dar nu li s-au eliberat chitanţe. Pentru noi e clar însă: nu au plătit. Să ne dea scris că au dat banii şi nu au primit chitanţa ca să putem lua şi noi măsuri împotriva celor care şi-au însuşit banii. Cred că acest lucru a nemulţumit acele echipe care plătesc cu numerar…
# Este o problemă foarte gravă. De ce nu aţi luat măsuri până acum? Nu ştiaţi despre aceste practici în rândul angajaţilor AJF?
– Nu am avut cum să luăm măsuri pentru că toate înregistrările au fost făcute începând din luna octombrie a anului trecut în program. Abia de atunci au început să iasă la suprafaţă… Nu aveam eu de unde să ştiu că s-a făcut nu ştiu ce transfer pe sub mână! Eu am spus ca programul de lucru să fie pentru toţi de la 9 la 17 şi sub motivaţia că unii mai vin seara apelează la Ghiberdel care stă seara aici. Aşa pot apărea teoretic aceste inadvertenţe. Nu este în regulă şi de aceea eu vreau să înlăturăm aceste lucruri. Începând cu noul campionat 2015-2016 nu vom mai face chitanţa de mână, ci direct pe calculator şi personal pentru fiecare jucător.
„Pe 2014 sumele neîncasate sunt în jur de 500 de milioane de lei vechi, dar nu sunt toate cu rea intenţie…”
# Ce sume de bani sunt în neconcordanţă?
– Pe 2014 sumele neîncasate sunt în jur de 500 de milioane de lei vechi, dar nu sunt toate cu rea intenţie… Sunt nişte datorii ale echipelor către AJF… Nu ştiu însă cât este în neconcordanţă…
# Câţi angajaţi aveţi?
– 4 cu carte de muncă şi 6 cu contract de prestări servicii, dar vorbim de sume modice…
# Cât plătiţi pe lună acestor angajaţi?
– Netul este de aproximativ 80-85 de milioane de lei vechi.
# Dle preşedinte, ce aveţi de transmis dvs. echipelor în această situaţie?
– Să aibă încredere că s-a lucrat mai mult decât corect şi că suntem cel mai puternic AJF din ţară, dar că mai sunt unii care pun mai presus de toate interesele lor personale, ceea ce este de neacceptat.
# Care este situaţia observatorului Marian Mincă?
– După ce a fost respins şi apelul, dl. Mincă trebuia să meargă la Camera de recurs a FRF, iar apoi la TAS dacă nu era mulţumit de decizia de suspendare din activitate. În schimb, adunarea generală a AJF a decis ca Mincă Marian să nu fie suspendat. Eu am menţionat în repetate rânduri că nu este în atributul adunării generale să se amestece în jurisdicţia comisiilor de disciplină şi apel pentru că dacă ne reclamă cineva la Federaţie ni se va anula hotărârea. Eu nu am drept de vot, dar am subliniat că nu sunt de acord, dar nici nu mă deranjează. Nu voi reclama mai departe pentru că s-ar anula această hotărâre! Eu nu am nimic cu dl. Mincă!
Marius Ionel
0 Comentarii