Web Analytics
scris miercuri, 10.08.2022

Traficul şi neam-prostia ce sugrumă România

Finalul săptămânii trecute m-a prins la Avrig, la ”Făgăraș Fest”, un eveniment organizat de Fundația ”Conservation Carpathia”. Am plecat pe Transfăgărășan în ideea că evit Valea Oltului, unde traficul e generator de stres prin tradiție. Vineri, la plecare, a fost cum a fost, însă la venire, duminică după-amiază, am trăit un calvar. Coloană de mașini pe cel puțin 10 km, am făcut mai bine de trei ore de la Cascada Bâlea până la Bâlea Lac.

Traficul şi neam-prostia ce sugrumă România

Colegul care m-a însoțit, Cătălin Butoiu, care e și fumător, mergea un km sau doi pe jos, apoi îl luam din mers, după care la fel, cobora la o țigară-două și îl pescuiam după alți câțiva km. Și totul fiindcă la Bâlea cei care intrau sau ieșeau din cele două parcări aflate înainte de tunel gâtuiau traficul, întârziindu-l. Fie să intre, fie să iasă, fie să se hotărască dacă mai intră sau dacă mai ies. Și bineînțeles că nici urmă de polițist să fluidizeze ce se mai putea fluidiza în haos. Parcă și în India sau Bangladesh, unde se circulă în devălmășie și unde oricând o vacă îți poate tăia calea și curma viața, condiția de șofer e mai suportabilă decât în România. Pe Transfăgărășan e iad rutier, pe Valea Oltului sau pe DN 1, de la București la Predeal, la fel.

Citește și (Video) Coloană de maşini de trei kilometri pe Transfăgărăşan!

Citește și Turistă amendată după ce a hrănit un urs pe Transfăgărășan

Parcă nu mai merită să ieși din casă, că n-ai bani de medicamentele care-ți trebuie după ce te dai jos de la volan. În fine… Atât la dus, cât și la întors, urși atât pe traseul spre Vidraru, cât și pe cel din județul Sibiu, de la Cascada Bâlea spre Bâlea Lac. Din nou minute bune de întârziere, din cauza gurilor-cască dornice să facă, din mașină, fotografii urșilor. Aproape că nu mai merită, ca șofer, să ieși din județ ca să călătorești undeva, fie la munte, fie la mare. Drumul spre graniță e un coșmar, cel spre aeroport la fel. Cu drona încă nu se poate călători, iar de elicopter nu poate beneficia decât președintele Iohannis. Și atunci, ce e de făcut? Să stai acasă și să te bucuri că nu mai cheltuiești pe carburant, că, la cât s-a făcut motorina la pompă, și să vrei n-o să mai poți să călătorești în viitorul apropiat. Ne mai rămâne doar mersul la țară, cât ni-l vom mai permite și pe acela, sau mersul în parc. Deși, după incidentul de săptămâna trecută din Lunca Argeșului, când consilierul local piteștean Dănuț Dinu a fost mușcat de un Brac german, până și ieșitul la relaxare a devenit un risc. De fapt, orice ieșire din casă a ajuns să reprezinte un pericol. Manelele, claxoanele, traficul, prețurile sau neam-prostia îți scurtează viața. Păcat că nu ne-am născut mai devreme!

Citește și Pitești: ”Aventura Parc” oferă noi atracții în Parcul ”Lunca Argeșului”

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Intrebarea ramane, de ce nu era politie sus la Balea ? Fac treaba din birou ? O singura camera de suprveghere le-ar fi spus sa-si miste fundul de bugetari grasi cu pensii speciale si sa iasa pe teren sa rezolve traficul in acea zona ! Faceti o reclamatie la politie domnule ziarist, dati o urmare supararii dvs…

    Răspuns
    • N-ai sa vezi vreun raspuns la o reclamatie… Situatia e generalizata, POLITISTII NU IES DIN BIROU PE STRADA DECAT CA SA PROTESTEZE PENTRU MARIREA SALARIILOR.

      Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Adrian Mutu a votat în Italia

Adi Mutu este unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști români. Fostul atacant nu s-a ferit să-și...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită