Vizitatorii Muzeului Pomiculturii Şi Viticulturii Golești au avut parte de o experiență unică, sâmbătă, 25 iunie a.c.. Istoria le-a fost dezvăluită de soldați români și polonezi parte din Brigada Multinațională Sud-Est din Craiova printr-o serie de activități practice și o expoziție.
Institutul Polonez din București, împreună cu Contingentul Militar Polonez staționat la Craiova și Muzeul Golești au organizat un picnic plin de activități inedite în parcul din jurul conacului familiei Golescu.
Copiii au purtat veste antiglonț, s-au deghizat ca soldații în misiune și au făcut întreceri în saci
„Copiii cei mai curioși au avut ocazia să afle cum arată viața de zi cu zi a unui soldat, inclusiv ce mănâncă ei în misiuni. Au aflat ce conține rația zilnică cu care un soldat NATO pleacă în misiune: hrana, apa, cafea, energizante, obiecte de toaletă.
Nu numai că au văzut, dar au și experimentat, cum se mențin în formă sau cum se deghizează soldații în misiune. Ba chiar au fost vopsiți pentru camuflaj, au putut purta vestele antiglonț si au fost învățați cum să folosească detectoare de metal, vitale altfel pe câmpul de luptă. Nu au lipsit nici competițiile sportive inedite, precum întrecerile în saci și premiile pe măsură”, se arată într-un comunicat.
Citește și Monede antice de aur din Marea Britanie se întorc în patrimoniul cultural al României
Expoziție pregătită de Institutul Polonez
A mai avut loc și vernisajul unei expoziții pregătite de Institutul Polonez cu ocazia centenarului stabilirii relațiilor militare dintre Polonia și România: „Alianța militară polono-română în perioada interbelică”.
Wojciech Mrozowski, directorul adjunct al Institutul Cultural Polonez și Anna Nicolau, coordonatoare proiecte culturale Institutul Polonez din București, au prezentat o expoziție de carte despre Polonia.
În urmă cu aproape două luni, Institutul Cultural Polonez a oferit vizitatorilor de la muzeu un teaser culinar și i-a întrodus în cultura poloneză.
0 Comentarii