Web Analytics
scris joi, 10.03.2011

Regal de 8 Martie, oferit de Camera de Comerţ şi Industrie Argeş

La sfârşitul săptămânii trecute, Camera de Comerţ şi Industrie Argeş a organizat un spectacol dedicat femeilor care sunt implicate în domeniul afacerilor. Evenimentul intitulat „Femeia – Manager de succes”, care a avut loc la Restaurantul „Crama Muntenia”, a oferit celor prezenţi spectacolul de teatru „Mă mut la mama”, dar şi café concert şi o cină festivă. În acest mod a ales Colegiul de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie Argeş să spună „La Mulţi Ani şi Succes!” tuturor femeilor de afaceri din Argeş. Piesa de teatru „Mă mut la mama”, în regia lui Gelu Colceag, a fost scrisă de către Andreas Petrescu în colaborare cu Gabriel Fătu, care au şi jucat în piesă. Protagonista comediei şi, totodată, vedeta serii a fost cunoscuta actriţă argeşeană Adriana Trandafir, prietenă de peste 30 de ani cu şeful CCI Argeş Ion Căpăţână. Regalul de comedie a fost urmat de o paradă de modă a creatoarei Gina Bilous, care, cu această ocazie, şi-a prezentat „Colecţia de fote vechi”. Atmosfera de antren şi bună dispoziţie a fost întreţinută şi de maestrul Mitu Ciontică, ce a delectat invitaţii cu piese muzicale de bună calitate, atât din registrul simfonic, cât şi din cel de joc. Nu au lipsit nici surprizele serii, oferite de tombola organizată de către renumita firmă elveţiană Zepter. La eveniment au participat personalităţi locale, printre care secretarul Primăriei Piteşti, Iosiv Cerbureanu, actriţa Luminiţa Borta, notarul public Gabriela Chiran, dar şi Daniel Constantin, preşedintele Partidului Conservator. Gazda serii a fost directorul executiv al CCI Argeş, Ion Căpăţână.

Regal de 8 Martie, oferit de Camera de Comerţ şi Industrie Argeş

Expoziţie de obiecte de artizanat create la Argcoms

În cadrul acestui eveniment festiv a fost prezentată şi o expoziţie cu obiecte artizanale din ceramică, împletituri din răchită şi tricotaje, organizată de către SCM ARGCOMS Curtea de Argeş, în colaborare cu primăriile Corbi şi Tigveni. Exponatele au fost realizate de către persoane din mediul rural, mai exact din comunele argeşene Corbi şi Tigveni, care au urmat cursurile de formare profesională desfăşurate în cadrul proiectului „Revitalizarea şi dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale în zona Argeşului prin implicarea populaţiei rurale în viaţa comunităţilor locale”. Acest proiect face parte dintr-un program POSDRU (Program Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane) finanţat de către Uniunea Europeană. Managerul de proiect şi, totodată preşedinte al ARGCOMS, juristul Nichita Sandu, a spus că grupurile-ţintă au fost formate din femei trecute de prima tinereţe, ocupate în economia de subzistenţă, şomeri de lungă durată, dar şi persoane fără ocupaţie, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 57 de ani. Cursurile de formare profesională în olărit, împletit din răchită şi tricotat se vor încheia în 14 martie, iar diplomele sunt agreate de Ministerul Învăţământului, de Ministerul Muncii, de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor şi sunt valabile oriunde în Europa. Expoziţia prezentată la Restaurantul „Crama Muntenia” este una itinerantă. Ea a fost prezentată la Centrul Cultural Mioveni, la Muzeul Goleşti, la Muzeul Judeţean Piteşti, iar pe 20 martie va fi la Muzeul Orăşenesc Curtea de Argeş.
(Adriana Gândilă)

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Transfer de la Mioarele la Câmpulung

Pe lângă multiple abandonuri, în administrația locală din Câmpulung se mai fac și ceva angajări, dar și transferuri. Nu ies acestea întotdeauna,...