Web Analytics
scris joi, 10.03.2022

Mesaj sfâşietor la înmormântarea pilotului din Lunca Corbului: „Te iubeşte mami, Bebică! M-ai lăsat distrusă. O epavă sunt…”

Opt militari români au murit săptămâna trecută, pe 2 martie, în județul Constanța, într-un dublu accident aviatic (mai multe detalii AICI).

Mesaj sfâşietor la înmormântarea pilotului din Lunca Corbului: „Te iubeşte mami, Bebică! M-ai lăsat distrusă. O epavă sunt…”

Printre cei 8 eroi ai aerului care s-au stins la datorie s-a aflat și un argeșean. Sorin Pătrașcu era din Lunca Corbului, avea doar 27 de ani și a fost copilotul elicopterului prăbuşit. El a fost înmormântat sâmbăta trecută în comuna natală.
Primii ani de școală au fost în comuna natală. Apoi, Sorin Gheorghe Pătrașcu a absolvit Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia în 2013, ulterior Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă“ din Braşov și s-a stabilit în Constanţa. Era angajat din 2016 și avea 500 de ore de zbor. În 2020, locotenentul Sorin Pătrașcu era unul dintre ofițerii de operații din detașamentul Carpathian Pumas, participant la misiunea MINUSMA, sub egida ONU, din Mali.

Citește și MApN caută militari voluntari! Tinerii vor primi bani pentru efectuarea stagiului de pregătire

„Un băiat de catifea, eroul și modelul comunității noastre”

Sorin Pătrașcu avea un vis măreț încă din clasele primare, acela de a fi pilot. „Ăsta a fost visul lui dintotdeuna”, ne-a confirmat un consătean, Alexandru Mîndreanu. „Sorin sau Bebe, așa cum obișnuiau să-l alinte părinții, bunicii, sora și prietenii din copilărie, a fost și va rămâne veșnic în inima mea un prieten adevărat, un caracter deosebit, un veritabil militar, un mare patriot, un român desăvârșit, un băiat de catifea, eroul și modelul comunității noastre!!”, ne-a transmis Alexandru Marian Mîndreanu, originar din Lunca Corbului, prieten din copilărie al eroului.

„Am copilărit împreună, casele noastre sunt la aproximativ 500 de metri una de alta. Da, am învățat și la aceeași școală, pot spune că am crescut împreună, la fotbal, la săniuș, de sărbători la Colinde, cu Plugușoru’, pe lângă multe altele”, ne-a mai spus consăteanul lui Sorin Pătrașcu. „Dumnezeu să-l odihnească în pace, că de iertat n-are de ce să-l ierte, pentru că a fost un om bun, poate prea bun pentru lumea asta”, a încheiat, emoționat, Alexandru Mîndreanu. Trebuie menționat că Sorin Pătrașcu dona frecvent bani pentru copiii bolnavi, așa cum se observă și pe pagina sa de facebook.

Citește și Guvernul României a decis să trimită muniție și echipamente militare Ucrainei și să îngrijească răniții

Sorin urma să se căsătorească în mai, cu o doctoriță

Sunt clipe extrem de grele pentru familie și pentru toți cei care l-au cunoscut pe copilotul argeșean. Sorin era necăsătorit, dar urma să aibă nunta cu aleasa sa, o doctoriță, în luna mai a acestui an. „Dragostea mea, unde te-ai dus și m-ai lăsat așa…? Hai înapoi, că ești singur și poate ți-e frig, sete… Hai și ia-mă cu tine…”, a scris tânăra pe pagina sa de facebook, alături de o fotografie cu Sorin. Răspunsul mamei lui Sorin, sfâșietor: „Te iubesc, mami… Ia-mă, Doamne, pe mine în locul lui… Cel mai cuminte copil…, pe care orice părinte și l-ar dori… Te iubește mami, Bebică… M-ai lăsat distrusă, mami… O epavă sunt. Dorul de tine îmi va fi fatal”.

Citește și Klaus Iohannis:”Niciun român nu trebuie să se teamă. România nu va fi atrasă în conflictul militar”

Înmormântare cu onoruri militare

Sorin Pătraşcu a fost înaintat în grad, post-mortem, de la locotenent la căpitan. Consiliul Local al comunei Lunca Corbului a votat pentru acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al comunei, iar familia Pătrașcu a primit o plachetă în acest sens, dar nimic nu poate compensa pierderea.

Funeraliile au avut loc sâmbătă, 5 martie, în satul natal al copilotului, Catane, din comuna Lunca Corbului. Zeci de oameni l-au condus pe ultimul drum, consăteni, prieteni, colegi, militari, rudele și familia, în jur de 200 de oameni, după cum estima primarul Gheorghe Drăgan. „Un băiat tânăr și un om deosebit”, ne-a mai spus primarul. Coroane au trimis și instituțiile publice: Consiliul Județean Argeș, Președinția, Guvernul, Ministerul Apărării… Sicriul a fost acoperit cu steagul țării, iar ceremonia de înmormântare a fost una cu onoruri militare. În semn de omagiu, soldații au tras trei salve de foc, 3 avioane militare au survolat cerul și două elicoptere au zburat deasupra cimitirului.

Citește și Un convoi militar NATO a fost implicat într-un accident pe Valea Oltului

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Adrian Mutu a votat în Italia

Adi Mutu este unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști români. Fostul atacant nu s-a ferit să-și...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită