Ministerul Apărării anunţă, miercuri seară, că şapte militari şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din judeţul Constanţa, fiind la bord şi doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române. Cel mai tânăr dintre militarii morţi avea 27 de ani. În judeţul Constanța continuă operaţiunile e căutare a pilotului aeronavei MIG.
”În accidentul aviatic în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma, miercuri, 2 martie, şi-au pierdut viaţa 7 militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicaţi iniţial, urcaseră la bord şi doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române”, a transmis, miercuri seară, Ministerul Apărării.
Printre victime, se afla și locotenentul argeșean Pătrașcu Sorin, copilot. Avea 27 de ani, era angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor și era necăsătorit.
Instituţia a precizat cine sunt restul victimelor:
Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.
Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993 în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.
Caporal Lateş Cătălin, operator căutare salvare, 29 de ani, angajat din 2021, căsătorit şi avea doi copii.
Citește și: Banca Mondială suspendă toate programele de ajutor pentru Rusia și Belarus
Sergent Marinescu Ionuţ, personal de însoţire medico-sanitar, 44 de ani, angajat din 2021, căsătorit, un copil.
Maistru militar cls I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil.
Maistru militar cls II Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005.
Elicopterul militar, tip IAR 330-Puma al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, decolase de urgenţă în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR. Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa, la aproximativ 11 km de aerodrom.
0 Comentarii