# Alina invocă faptul că nu avea niciun venit lunar care să-i asigure existenţa în Piteşti. Judo-ul din Argeș a adus în 2013 numeroase performanțe notabile, însă la începutul noului an întâmpină multe dificultăți financiare. Lipsa banilor din sportul argeșean duce din nefericire la lipsa de rezultate sau chiar la dispariția de pe plan sportiv a unor tineri talentați, cu șanse mari de a face performanță și în următorii ani. Anul 2014 aduce pentru judo-ul de la CSM Pitești pierderea unora dintre cei mai buni sportivi ai clubului.
Dar în acest an o să pierdem o parte din sportivii noștri foarte valoroși, de exemplu, Bălășoiu Theodora și Alina Zaharia, multiple medaliate la campionatele europene de judo. Theodora va pune accent pe studiu şi renunță la judo pentru că a constatat că nu va avea nicio perspectivă pe plan sportiv având modelul Alinei Zaharia care nici acum nu a fost angajată. Alina Zaharia a dat concurs pentru un loc de muncă în Emirate și va pleca acolo din februarie.
Anul 2014 a început cum nu se mai putea mai bine pentru sportiva Alina Zaharia care în noaptea de Revelion s-a măritat cu alesul inimii sale, Marian Mihail Sîrbu. Noul an nu a debutat decât cu această schimbare pentru campioana europeană la judo, care începând cu luna februarie s-a hotărât să înceapă o nouă etapă și în cariera sa profesională devenind antrenoare de judo și spa, nu în România, ci în Dubai. Ce a determinat-o pe Alina să recurgă la această schimbare radicală a vieții sale, veți afla din interviul următor:
# Am aflat că vei renunța la judo-ul din România pentru a pleca la muncă în străinătate.
– Am dat un concurs în Emirate și o să lucrez pe două domenii de activitate, atât judo, cât și spa, ca antrenoare. Începând cu luna februarie voi pleca alături de soțul meu în Dubai unde îmi voi începe activitatea de antrenor.
# Ce te-a determinat să recurgi la această schimbare în viața ta?
– În primul rând, un venit mult mai consistent și în al doilea rând, o oportunitate de a evolua în cariera mea. Decizia a fost luată cu greu pentru că renunț la viața mea de aici și la sportul pe care îl fac de mai bine de 20 de ani. Bine, voi fi antrenoare, dar nu va mai fi la fel.
„Într-o zi voi reveni în România ca sportivă sau ca antrenoare”
# Este adevărat că sportul din România nu-ți asigură niciun viitor?
– Da, este o dovadă că sportul din România nu poate să-ți asigure un viitor. Consider că era mult mai bine dacă se făcea ceva pe plan local ca să ne susțină. Adică ne-a susținut clubul și Primăria, dar eu nu primeam un venit lunar, ca să-mi asigur existența. Eu existența o câștig din cu totul alte activități. Primesc ceva și din partea clubului, dar dacă mă voi accidenta nu voi mai avea ce face.
# Când te vom revedea ca sportivă sau ca antrenoare la un club în România?
– Eu cred că, la un moment dat, mă voi putea întoarce și concura din nou, atât cât sănătatea îmi va permite atât mie cât și partenerei mele. În kata nu există limite de vârstă. Într-o zi voi reveni în România ca sportivă sau ca antrenoare, dar acum e un pic prea devreme ca să vorbesc.
Alex Vlaicu
0 Comentarii