Web Analytics
scris joi, 09.01.2014

Cultură pe traseu şi fără sediu la Câmpulung

După descoperirea faptului că managerii instituţiilor de cultură erau fie în afara mandatului, fie aproape de a atinge jumătatea de secol în funcţie, Consiliul Local al municipiului Câmpulung a decis organizarea de concursuri pentru remedierea situaţiei. S-a ajuns apoi la un fel de numire pe post, în condiţiile în care nu a existat concurenţă, concursul devenind un fel de examen.
Muzeul Municipal l-a pierdut pe Ştefan Trâmbaciu, şef cu vechime de 42 de ani în funcţie, locul său fiind luat de Alexandru Oprea, un bucureştean cu trecut în Ministerul Culturii şi Centrul de Cercetare şi Consultanţă în Domeniul Culturii. Deocamdată noul director face naveta şi s-ar putea să o facă mult timp.
Biblioteca Municipală „Ion Barbu” a rămas a preotului Ştefan Ştefănescu, aşa cum a fost şi în ultimii aproape 15 ani. Instituţia fiinţează la parterul Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, într-o clădire care zace nefolosită în urma unei reabilitări fără sfârşit. Aşa se face că Florian Liviu Cioacă, un alt preot, a recâştigat postul de director la Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”, dar şi pe cea de chiriaş, pe banii municipiului, al Casei de Cultură a Sindicatelor. C.I.B.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...