Recent, o piesă importantă din Ministerul de Interne (după cum credea el!), fost director și purtător de cuvânt, a violat legislația rutieră cum și cât a vrut, până când a fost surprins de un polițist de rând. Iar aplicarea legii de către polițistul de rând a fost considerată abuzivă de piesa importantă din poliție „(bă, tu știi cine sunt eu?”).
Iar o piesă și mai importantă, ministrul de interne actual, a „constatat” că polițistul de rând nu trebuia să filmeze, în secția de poliție, când polițistul important încălca legea. Ministrul, practic, nu știa cum să reamintească opiniei publice comportamentul lui atunci când se încalcă legea sub ochii lui. Sub ochii lui închiși, că a susținut că dormea în momentul în care mașina în care se afla a făcut accident după o serie de depășiri interzise.
Tot recent, un profesor important a depășit viteza legală și polițiștii de la radar i-au luat permisul. La încercarea șoferului de a explica ce sculă mare este, un polițist a întrebat „Sunteți cumva ministru?”, iar profesorul a spus „Nu”. Atunci polițistul de rând i-a zis: „dacă erați ministru, ar fi fost prima dată când luam carnetul unui ministru. Secretari de stat au rămas vreo șase fără permis!” Pentru cum au impus respectarea legii acești polițiști de la brigada rutieră, Jurnalul de Argeș l-a declarat pe comandantul lor, cms. șef Marian Badea – Omul Săptămânii.
Tot în anii de democrație originală, un procuror șef venea la serviciu pe Dealul Negru și a încălcat grav legea circulației, iar polițistul Ilie Voicu de la „rutieră” i-a solicitat permisul în vederea suspendării. Procurorul șef respectiv s-a recomandat, dar, incredibil, n-a avut succes. Pentru că, i s-a spus, în lege nu scrie „cu excepția procurorului șef de la Argeș”! Atunci, magistratul l-a sunat pe comandantul poliției Argeș, i-a explicat situația, cum că un polițist de rând vrea să-i ia permisul și a vrut să-i dea acestuia telefonul, să vorbească cu comandantul. Însă polițistul de rând Ilie Voicu, acum pensionar, a zis: „Cu tot respectul, nu-i cunosc vocea domnului comandant. Permisul, vă rog!”
Au mai fost două momente în care piesa importantă din conducere ar fi putut să arate că democrația noastră nu e „originală”, ci înseamnă ca peste tot în lume „domnia legii”, dar n-a fost să fie. Prima dată a fost când președintele Traian Băsescu a câștigat alegerile și, pe scenă, a băut din sticla de șampanie, după care a aruncat-o mulțimii și a urcat în mașină, pentru a sărbători evenimentul la munte. A doua oară, tot președintele Băsescu, a băut toată noaptea cu Gigi Becali iar dimineața a urcat la volan și s-a dus la serviciu, la Cotroceni, să-i conducă pe români mai bine!
Și mai sunt multe exemple. Poate, dacă românii ar fi avut norocul să apară un polițist de rând să-l pună pe șoferul respectiv să sufle în fiolă, după care îi lua carnetul de conducere, pe loc, ar fi fost un moment de inflexiune istorică, iar compania Bechtel ar fi terminat de mult timp autostrada Transilvania.
În contextul acesta, președintele Consiliului Județean Argeș (fără nume – doar face parte din mulțimea oamenilor întregi la cap din județul nostru) urcă la volan, depășește viteza legală, întâlnește un polițist obișnuit, normal la cap, care îl oprește și îi ia permisul pentru trei luni. În loc să-i spună „Bă, tu știi cine sunt eu?”, președintele Consiliului Județean Argeș, în calitate de om obișnuit, semnează că e de acord cu sancțiunea și predă permisul. În paranteză fie spus, fapta conducătorului auto era oricum contravenție, pe când fapta polițistului, dacă nu aplica legea, putea întruni condițiile să fie penală.
P.S. – Concluzia este că mai sunt premise că națiunea română se va face bine într-o bună zi!
Citește și Acțiunea “Alchool&Drugs” s-a soldat în Argeș cu 55 permise de conducere reţinute
Vai ce fapta normala! Ma mira ca va mira domnule jurnalist! Dacă era pe vremea altui președinte de consiliu județean respectiv Constantin Nicolescu cel pe care Jurnalul de Argeș îl tot pupa în fund nici un polițist nu ar fi îndrăznit să-i ia carnetul.