Chiar și vremea nefavorabilă poate fi utilă pentru ca mesajul preventiv al polițiștilor să ajungă la una dintre cele mai vulnerabile categorii de partipanți la trafic, reprezentată de cei PE DOUĂ ROȚI, fie ei bicicliști, motocicliști sau cei care utilizează trotinete electrice.
În perioada vacanței elevilor și a zilelor libere de sărbătoarea Sfintelor Paști, aduce mai des bicicliști pe drumurile publice, iar zilele din ce în ce mai călduroase constituie un îndemn pentru pasionații de motociclism să iasă la drum.
Polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Argeș și cu ceilalți polițiști argeșeni, vor desfășura activități cu caracter preventiv, pentru a evidenția aspectele de urmărit, cu scopul prevenirii cauzelor generatoare de evenimente rutiere în care sunt implicați participanții la trafic ce se deplasează pe două roți.
Un eveniment rutier nefericit din această categorie, dintre un mic participant la trafic, aflat pe bicicletă, și un autoturism, a avut loc pe raza municipiului Pitești, în ziua de 13 aprilie 2021.
Din verificările preliminare efectuate de polițiștii Biroului Rutier Pitești, s-a stabilit că în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, un minor de 5 ani, aflat pe bicicletă, pe aleea de acces dintre B-dul Republici și str. Constantin Hamangiu, fără a fi supravegheat, a fost acidentat ușor în urma coliziunii cu un autoturism, condus de un bărbat de 35 de ani, din Pitești.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
CITESTE SI România are cele mai mici exporturi de cereale din ultimii opt ani
Informaţii statistice accidente cu victimă bicicliști:
Bicicliștii au fost implicați în aproximativ 15% din totalul accidentelor rutiere cu urmări grave din anul 2020, la nivelul județului Argeș, având drept consecințe decesul a 4 persoane și rănirea gravă a altor 22 de persoane.
Astfel rezultă o scădere faţă de anul 2019, când au avut loc 33 de accidente rutiere grave (reprezentând aproape 14% din totalul accidentelor rutiere grave înregistrate în 2019), în care au fost implicați bicicliști, în anul 2019 rezultând decesul a 5 persoane și rănirea gravă a 28 de persoane.
În cele mai multe dintre cazuri, biciclistul, care suferă leziuni, este singura persoană implicată în evenimentul rutier, aspect care crește importanța purtării echipamentului de protecție, care poate diminua sau împiedica rănirea biciclistului.
CITESTE SI AUR a contestat la Curtea de Apel Bucureşti restricţiile impuse de Guvern în timpul stării de alertă
0 Comentarii