# În plângerea către Parchet, Iordache (foto) vorbește de abuz în serviciu și purtare abuzivă # „Mi-a emis poprire pe conturile mele la toate băncile din România și pe toate veniturile mele, inclusiv pe pensie, în mod abuziv!”, spune Tiberiu Iordache # Tiberiu Iordache le-a spus procurorilor că Pisculungeanu l-a lovit cu portiera mașinii atunci când a vrut să îi explice că și-a plătit datoria de șapte ani
Fost judecător și avocat, Tiberiu Iordache susține că a ajuns să fie victima unor angajați ai sistemului în care a lucrat peste 40 de ani. Acesta a venit la redacție pentru a ne relata o situație în fața căreia a fost pus de mai multe ori în ultimii ani, ca avocat al unor clienți, dar care acum îl afectează chiar pe el. Și anume aceea de a fi ajuns victima unor practici abuzive, așa cum le cataloghează chiar avocatul, ale unor executori judecătorești. De fapt, acuzele lui Tiberiu Iordache îl țintesc pe Vlad Adrian Pisculungeanu, care i-a făcut dosar de executare pentru o datorie care nu mai există și i-a pus poprire pe toate conturile, inclusiv pe cel de pensie. În plus, potrivit fostului judecător Iordache, chemat la biroul executorului prin somație, acesta din urmă nu l-a mai primit. Însă, fiindcă l-a așteptat la ieșire, ca să îi explice situația, acesta l-a lovit cu portiera mașinii și i-a adresat cuvinte jignitoare. Pentru aceste motive, pe numele lui Vlad Pisculungeanu s-a formulat o plângere penală.
„Deși am apărat mulți oameni și am văzut ce se întâmplă, am ajuns victima lor, a executorilor”
„Nu am putut să cred că, după ce am lucrat aproape 40 de ani, în Justiția asta s-a creat o tagmă de oameni care nu urmăresc decât să își bată joc de cei care nu au cunoștințele necesare de a se apăra în justiție și care urmăresc o îmbogățire rapidă pe spinarea lor. Această tagmă este tagma executorilor judecătorești, de care nimeni până acum nu s-a luat. Este vorba despre sute de inși pe care, dacă cineva i-ar verifica, s-ar închina. Eu m-am închinat, pentru că, deși am apărat mulți oameni și am văzut ce se întâmplă, am ajuns victima lor, a executorilor. Am avut de apărat trei clienți în trei dosare de executare pornite de el (executorul judecătoresc Vlad Pisculungeanu, n.red.), de mii de lei, ilegale. Le-am câștigat. Instanța le-a anulat clienților formele de executare. Dar până a câștiga oamenii ăștia, dumneavoastră știți ce înseamnă să plătești taxă de timbru de sute de lei, să aduci martori, să plătești avocați…?! Cea mai recentă cauză este din 2017 și se referea la clauze abuzive și contestații la executare la adresa lui Pisculungeanu Vlad Adrian, care a început executarea împotriva unui om, săracu’, absolut ilegal, fără nicio datorie, prescrisă la executare, instanța dispunând anularea actului de executare respectiv. Vă dați seama, a început în 2015 și s-a terminat în 2017?! I-a oprit salariul lunar… Nu mai avea ce mânca. I-a pus poprire și banii intrau la executor în cont. El ține banii un an-doi, mii de lei, îi folosește el, iar după doi ani îi dă înapoi”, ne-a mai relatat Tiberiu Iordache.
Deși și-a plătit creditul bancar vreme de șapte ani, ex-judecătorul Iordache este acum scos dator și i s-a pus poprire pe conturi
„Dar ce se întâmplă cu mine?”, a continuat acesta, prezentându-și propria întâmplare.
„Uitându-mă după termene și hotărâri pe site-ul Judecătoriei, în februarie văd că apare o cerere de a se aproba executare silită împotriva mea. Când mă uit în dosar, văd că domnul Pisculungeanu, la cererea unei creditoare care se numește Kredit Inkaso Portofolio Investments din Luxemburg, a înaintat Judecătoriei Pitești cererea de înregistrare pe 28.01.2021, cu nr… Prin aceasta, Vlad Adrian Pisculungeanu a solicitat instanței să încuviințeze începerea executării silite împotriva debitorului Iordache Tiberiu, în baza contractului de credit nr… din 2011. Într-adevăr, în 2011 am făcut la Unicredit Țiriac Bank un contract prin care am luat împrumut 5.000 de lei. «Stai puțin, că eu am plătit banii ăștia!», îmi zic. Mă duc imediat la acte și găsesc. Uitați extrasele de cont, chitanțele… Sunt 33! Am plătit lunar, trei ani, începând cu 2011, câte 142 lei pe lună. Apoi am făcut o cerere la bancă, mi-au spus că nu am niciun debit, însă pentru mai multă siguranță i-am chemat în judecată în 2014, ca să am la mână dacă mai am sau nu datorii la ei. Iar ei mi-au spus la final că eram titularul unui cont fără debit. Referindu-ne la contractul de executare de acum, deci contul indicat este fără niciun fel de debit. Au trecut șapte ani de zile și nu m-a întrebat nimeni nimic, deoarece plătisem. În 2020, pe 11 martie, deci acum un an, eu am primit o notificare de la acest Kredit Inkaso, în care îmi punea în vedere ca, până la 11.03.2020, să acționez, pentru că am de plătit o sumă de 3.805 lei și a dispus transferul dosarului pentru executare silită. Eu creditul l-am plătit, dar și să nu fi plătit niciun leu, din 2014 până în 2020 au trecut totuși șase ani! Prescripția executării oricărui debit e în termen de trei ani, după cum spune legea civilă. Și nici nu am primit un contract de cesiune între cei care mi-au dat banii și această creditoare, nou apărută, de care nu am auzit. Cum să fiu eu obligat să plătesc suma asta pentru o creditoare cu care nu am nimic comun? Însă nu m-a mai interesat chestia asta și nici ei nu au acționat atunci. Abia acum am primit somația de la Pisculungeanu. Primesc, deci, somație de la el, că trebuie să plătesc 4.500 de lei, cu cheltuieli adăugate de el. Mi-a emis poprire pe conturile mele la toate băncile din România și pe toate veniturile mele, inclusiv pe pensie, în mod abuziv! Ieri (joi, 11 martie, n.red.), m-am dus acolo, la birou, unde fusesem chemat. Nu mi-a deschis nimeni, m-a chemat în maximum o zi. L-am așteptat, a ieșit peste un sfert de oră – 20 de minute. Îl cunoșteam, m-am dus la el. Când m-a văzut, parcă a văzut pe dracu’. Zice: «Ce vrei, mă, nenorocitule?». I-am zis că sunt avocatul Iordache și am venit pentru că am fost chemat. «Pleacă, mă, jigodie, și plătește, că luați bani și nu îi plătiți!» «Stați puțin, să vă explic…», am zis. Dar s-a urcat în mașină și, când să mă apropii să îi mai explic, pac!, mi-a dat cu ușa mașinii peste picioare, mai că am căzut jos.”
„Du-te, bă, nenorocitule, și achită banii la bancă, nu veni la mine!”
Ca atare, fostul judecător Tiberiu Iordache a făcut o plângere penală împotriva executorului judecătoresc Vlad Adrian Pisculungeanu, cerând procurorilor să dispună cercetarea acestuia pentru infracțiunile de purtare abuzivă și abuz în serviciu. A explicat că, deși nu mai are nicio datorie, i s-a făcut dosar de executare silită în instanță. În plus, că, atunci când a fost chemat la sediul executorului judecătoresc, s-a prezentat, însă funcționarul public i-a adresat cuvinte jignitoare și l-a lovit cu portiera mașinii cu care voia să plece.
„Printre cuvintele jignitoare pe care mi le-a adresat: «Du-te, bă, nenorocitule, și achită banii la bancă, nu veni la mine». I-am răspuns: «M-ați chemat dumneavoastră!». Mi-a răspuns: «Te-a chemat mă-ta, pentru că eu nu te-am chemat!». Consider că sunt victima acestui executor judecătoresc ce îndeplinește o funcție publică, iar atribuțiile de serviciu le îndeplinește în mod defectuos, motiv pentru care eu vă rog să dispuneți cercetarea acestuia pentru faptele mai sus arătate. Eu am fost avocat și judecător zeci de ani la instituțiile statului, dar așa ceva nu am întâlnit niciodată. Vă rog să nu amânați cercetarea acestuia, pentru că voi fi nevoit să mă adresez organelor de mass-media și celor în drept”, a scris fostul judecător în plângerea penală depusă la sfârșitul săptămânii trecute.
Executorul judecătoresc Vlad Pisculungeanu neagă incidentul din faţa biroului: „Nu există aşa ceva!”
L-am contactat pentru un punct de vedere și pe executorul judecătoresc Vlad Pisculungeanu, care a fost expeditiv: „Nu știu despre ce este vorba și nu am cum să vă dau relații vizavi de dosare de executare pe rol, sunt date confidențiale”. Întrebându-l despre acuzația privind cuvintele jignitoare adresate d-lui Tiberiu Iordache, care spune că a fost lovit și cu portiera mașinii, executorul Pisculungeanu a reacționat: „Ce am făcut? Nu, nu există așa ceva! Nu există așa ceva, asta pot să vă spun”.
Ciurucul tot ciuruc ramane . Candva, pe la liceu, zicea : ” Eu cand iau un patru … rad !”
Tiberiu iordache borfas condamnat la 10 ani de puscarie in dosarul caritas, fugit in sua si revenit dupa ce s a prescris executarea pedepsei
Puscarias cu tupeu, borfas securist